Dankzij een speciale bionische arm kon deze jongen zijn kleine broertje voor het eerst knuffelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dankzij een speciale bionische arm kon…
Ook de wetenschap suggereert dat het zijn van een Elke maandag ontmoeten deze hond en zijn vriend het varken elkaar en hebben plezier alsof het de eerste keer was

Dankzij een speciale bionische arm kon deze jongen zijn kleine broertje voor het eerst knuffelen

Door Janine
2.594
Advertisement

Toen de kleine Jacob Scrimshaw 8 weken voor het natuurlijke einde van de zwangerschap ter wereld kwam, was het meteen duidelijk dat er iets mis was met hem. Het kind had namelijk geen linkerarm. Een dramatische toestand, die elke ouder tot wanhoop zou hebben gebracht en die voor de ouders Gemma en Chris zeker niet gemakkelijk was om mee om te gaan.

Vader en moeder ontbrak het echter nooit aan een enorme wilskracht, die fundamenteel heeft bijgedragen aan het geven van een zo normaal mogelijk leven aan hun kind, ondanks zijn handicap.

via: BBC
foto: BBC

In gevallen zoals die van Jacob, adviseren artsen meestal geen bionische prothese van een functionerende arm, maar een aanvulling met een pure esthetische functie. Chris en Gemma wilden echter dat hun zoon een arm had die echt functioneerde en via een fondsenwerving slaagden ze erin om 16 duizend pond opzij te zetten om de creatie van een effectieve prothese in alle opzichten te financieren.

Dankzij de samenwerking met Ben Ryan, oprichter van het bedrijf Ambionics, dat prothesen en bionische ledematen ontwikkelt, is het de Scrimshaws gelukt om hun idee van kunstmatige arm aan de ontwerpers voor te leggen. Een elleboog met een ledemaat die indien nodig van positie kan veranderen en die een grijpmechanisme heeft dat gelijk is aan dat van een echte hand. Het resultaat was een "accessoire" dat nu van vitaal belang is geworden voor Jacob en dat hem tot een heel bijzonder kind heeft gemaakt.

foto: BBC

De kleine jongen was op 5-jarige leeftijd eindelijk in staat om zijn broer te omhelzen, hem bij de hand te houden, te spelen en vele andere acties uit te voeren die zonder de speciale arm niet mogelijk waren geweest. En hij maakt zich helemaal geen zorgen over het feit dat hij er anders uitziet als al zijn andere leeftijdsgenoten: die bionische prothese met een felgroene kleur maakt hem in feite bijna een "superheld", iets waar Jacob niet trotser op zou kunnen zijn.

Advertisement
foto: BBC

We wensen dit moedige kind en zijn familie het allerbeste toe, om in vreugde en sereniteit verder te kunnen gaan, ook in de moeilijkste omstandigheden die het leven ons voorschotelt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt