Vermoeidheid, misselijkheid, pijn: 9 tekenen die kunnen wijzen op een probleem aan de lever - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vermoeidheid, misselijkheid, pijn: 9…
Dit blinde konijntje werd samen met zijn favoriete knuffeldier in een kartonnen doos achtergelaten Deze pasgeboren wallaby's zijn gered van het vuur en genieten nu van de rust onder warme dekens

Vermoeidheid, misselijkheid, pijn: 9 tekenen die kunnen wijzen op een probleem aan de lever

Door Janine
6.537
Advertisement

De lever is een orgaan waar we niet genoeg aandacht aan besteden, hoewel het de essentiële functies vervult om ons lichaam gezond te houden, zoals het transformeren van de voedingsstoffen van het voedsel dat we binnenkrijgen of het filteren van schadelijke stoffen. Bovendien is het zijn taak om het voedsel dat we consumeren om te zetten in energie, dus als het niet goed werkt, kunnen we de gevolgen in ons hele lichaam voelen. Er zijn in feite enkele symptomen die, hoewel ze ogenschijnlijk licht zijn, ons veel kunnen vertellen over de gezondheidstoestand van dit fundamentele orgaan.

foto: Piqsels
  • Misselijkheid: Misselijkheid kan een aanwijzing zijn voor leverproblemen, vooral wanneer het optreed na het eten van vet voedsel. Daarom is het essentieel om aandacht te besteden aan symptomen zoals misselijkheid, duizeligheid, braken of diarree.
  • Huidproblemen of geel worden van de ogen: wanneer de lever niet goed functioneert, is dit ook te zien op onze huid. Irritatie, uitslag en vergeling van het witte deel van onze ogen kunnen een teken zijn van ernstige leverproblemen.
  • Pijn in de bovenbuik: wanneer de lever niet naar behoren functioneert, kun je ongemak of zelfs pijn in de bovenbuik ervaren.
  • Jeuk: de huid kan jeuken als gevolg van de opeenhoping van gal, en dit is de vrij veel voorkomende reactie van het lichaam wanneer er gifstoffen zijn die de lever niet goed kan neutraliseren.
  • Bloedingen: Bloedingen zijn een ongewoon symptoom, maar het is verstandig om er op te letten. Frequente neusbloedingen of blauwe plekken die zonder reden verschijnen, kunnen worden geassocieerd met leverdysfunctie.
foto: Needpix
  • Andere kleuren in urine en ontlasting: wanneer de urine donkerder begint te lijken en de ontlasting lichter, kan dit een teken zijn van leverdysfunctie.
  • Spierpijn: spier- en gewrichtspijn kunnen ook een symptoom zijn van functionele leveraandoeningen. Bovendien kunnen blauwe plekken en zwelling van de benen een reden zijn voor meer onderzoek.
  • Vermoeidheid of zwakte: mensen met leverproblemen voelen zich vaak uitgeput, zelfs na urenlang slapen, hoewel er geen verklaring is voor hun vermoeidheid.
  • Koorts: Koorts kan ook een symptoom zijn van een leveraandoening. Als je je moe voelt en je temperatuur hoger is dan normaal, moet je je ervan verzekeren dat je lever goed functioneert.
Advertisement

We herinneren je er ook aan dat de informatie in dit artikel algemeen van aard is en louter ter informatie wordt gepubliceerd. Ze kunnen in geen geval het advies van een arts vervangen.

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt