Zelfgemaakte laurierolie: een concentraat van vitamines en heerlijkheid, om elk gerecht op smaak te brengen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zelfgemaakte laurierolie: een concentraat…
Eclipse, de hond die elke dag alleen de bus neemt om een wandeling te maken in haar favoriete park Deze honden helpen de jonge patiënten van een kinderziekenhuis elke dag om hun angsten te overwinnen

Zelfgemaakte laurierolie: een concentraat van vitamines en heerlijkheid, om elk gerecht op smaak te brengen

Door Janine
858
Advertisement

Laurier is een aromatische plant die vooral in de keuken wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen, maar de bladeren hebben ook tal van gunstige eigenschappen voor ons lichaam. Verse laurierbladeren zijn een belangrijke bron van vitamine C, een van de krachtigste natuurlijke antioxidanten die de werking van vrije radicalen kunnen tegengaan en antiseptische, spijsverterings- en antivirale eigenschappen hebben. Laurier is ook een goede bron van foliumzuur en vitamine A, fundamenteel voor de gezondheid van het gezichtsvermogen en de huid; de B-vitamines helpen daarentegen de stofwisseling te reguleren.

Om te profiteren van de voordelen van laurier, kun je bijvoorbeeld laurierolie gebruiken - zowel handig in de keuken om het eten op smaak te brengen, als voor been- of rugmassages.

Om laurierolie te maken, moet je allereerst zorgen dat je de bladeren van deze plant in huis haalt. Kies ze zorgvuldig, vermijd degene die te groen zijn en geef de voorkeur aan rijpere bladeren, neigend naar bruin omdat zij degenen zijn die de olie bevatten. Nadat je de laurierblaadjes hebt, ga je als volgt te werk: was ze grondig en probeer eventueel vuil te verwijderen. Vermijd het kiezen van gekrulde bladeren die lichtgroen of geelachtig van kleur zijn, omdat ze mogelijk door een insect zijn getroffen - gooi ze onmiddellijk weg.

Droog ze na het wassen goed af, zodat er geen vocht in de toekomstige laurierolie achterblijft. Als verhouding raden we aan om 4-5 laurierblaadjes per 250 ml extra vierge olijfolie te gebruiken.

Zodra je dat gedaan hebt, neem je een ondoorzichtig bakje, bij voorkeur donker, zodat het licht niet kan passeren. Vermijd echter metalen bakjes die de smaak van de olie kunnen veranderen. Pas op dat je de olie niet blootstelt aan warmtebronnen, omdat deze kan veranderen of zuur kan worden. Plaats de laurierblaadjes op de bodem van de pot en giet de olie die nodig is om ze volledig te bedekken. Laat het 15-20 dagen weken, en zorg ervoor dat je de inhoud van de pot van tijd tot tijd schudt. Zodra deze tijd is verstreken, kun je je olie meteen gebruiken om vlees en salades te kruiden.

Tags: EtenNuttigWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt