Het verhaal van Hansel, de eerste pitbull die is getraind om te "ruiken" en het gevaar van brandstichting te voorkomen - BekijkDezeVideo.nl
x
Het verhaal van Hansel, de eerste pitbull…
11 ideeën om de bedombouw van Ikea te transformeren in iets veel magischer en leukers voor kinderen Deze ondeugende mopshond ontdekt hoe hij zijn zusje in een kooi kan opsluiten, de eigenaren verbluft achterlatend

Het verhaal van Hansel, de eerste pitbull die is getraind om te "ruiken" en het gevaar van brandstichting te voorkomen

28 Februari 2020 • Door Janine
1.640
Advertisement

Het mooie verhaal dat we je vandaag vertellen, heeft als protagonist Hansel, een 4-jarige pitbull die is benoemd tot brandweerman die gespecialiseerd is in brandstofdetectie bij de brandweer van Millville, in New Jersey. Hansel is een gelukkige hond, toen hij slechts 7 weken was werd hij namelijk gered, samen met zijn moeder en zijn kleine zusje, uit een ring van hondengevechten in Canada, hij werd verzorgd door het Throw Away Dogs Project en vervolgens aan de brandweer Millville gegeven om in de hondeneenheid te worden geplaatst.

via: CNN

De pitbull werd vervolgens getraind om brandstichting te detecteren, waardoor 14 verschillende geuren in het geheugen werden gebracht. Nadat alle geuren waren geleerd, kreeg de geweldige hond een promotie en zal nu worden gebruikt om branden en brandstichters te detecteren, wat betekent dat hij specifiek is getraind om brandbare vloeistoffen te identificeren, zoals kerosine, benzine en diesel.

Hansel werkt echter niet alleen met de hondeneenheid van Millville, maar is ook opgeleid om politieagenten en brandweerlieden te helpen bij het onderwijzen op het gebied van brandpreventie op scholen.

Advertisement

De brandweerman die meestal met hem werkt, Tyler Van Leer, zegt dat Hansel een vrolijke en zeer aanhankelijke hond is en elke keer dat hij het tuigje van de brandweerman uittrekt, begint de vierbenige hond in rondjes te rennen uit vreugde en geluk!

Hansel is uniek in zijn soort, in die zin dat het de eerste pitbull is die is getraind en in dienst staat van een hondeneenheid voor het detecteren van brandstichting, en wie weet of het verhaal van Hansel misschien de weg zal effenen voor een groter gebruik van dit hondenras voor de brandweerlieden. Andere brandweerkorpsen, die in feite aanwezig waren bij de promotie van Hansel en die zijn vooruitgang in het afgelopen jaar hebben gezien, hebben al belangstelling getoond om andere pitbulls te gebruiken als detectiehonden voor brandstichting.

Advertisement
Advertisement

Het verhaal van deze ijverige en moedige pitbull is ongetwijfeld een stap vooruit om de reputatie van pitbulls te heroverwegen en vele negatieve mythen met betrekking tot dit ras te verdrijven. Goed gedaan, Hansel!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt