Deze student reanimeerde een lerares van zijn lyceum door de op school geleerde hartmassage uit te voeren

Janine image
door Janine

04 Februari 2020

Deze student reanimeerde een lerares van zijn lyceum door de op school geleerde hartmassage uit te voeren
Advertisement

Wanneer we ons in een noodsituatie bevinden, moeten we onmiddellijk handelen, ons laten leiden door vastberadenheid, logica en koelbloedigheid en proberen niet in paniek te raken. Dat is niet eenvoudig en niet iedereen slaagt hierin, maar dat is ongetwijfeld wat Salim Mohamed, een jonge student van de Metro Tech High School in Phoenix, Arizona, deed.

De jongen, vastberaden en koelbloedig, wist meteen wat te doen toen hij een vrouw op zijn campus zag met de onmiskenbare tekenen van een malaise.

via ABC15 Arizona

Advertisement

Ellen Driscoll wandelde samen met een collega rond lunchtijd altijd door de straten vlakbij school toen Ellen merkte dat de vrouw met wie ze liep op het punt stond flauw te vallen. Nadat ze om hulp van enkele studenten in de buurt had geroepen en een ambulance had gebeld, besloot Salim Mohamed onder de vele gealarmeerde mensen dat hij onmiddellijk moest handelen.

Zich de EHBO-lessen herinnerend, begreep de jongen dat de vrouw een hartstilstand had en begon haar een hartmassage te geven. Gedurende ongeveer vijf minuten bleef Mohamed borstcompressies bij de vrouw uitvoeren die het bewustzijn had verloren, in een situatie die zeker niet eenvoudig was, gezien de ernst.

Advertisement
ABC15 Arizona/Youtube

ABC15 Arizona/Youtube

De inspanningen van Salim werden echter ruimschoots beloond toen de lerares weer bij bewustzijn kwam, om vervolgens met spoed naar het ziekenhuis te worden gebracht.

"Hij was als een engel," zei Ellen Driscoll terwijl ze de media vertelde over de gebeurtenis. "Ik was erg bang, en iemand naast me hebben die klaar stond om te helpen met luciditeit was gewoon magisch."

Een echte heroïsche daad, uitgevoerd door Mohamed, die zei dat hij eenvoudig in praktijk bracht wat iedereen zou moeten weten. De artsen bevestigden later dat de vrouw een hartaanval had en dat de interventie van Salim essentieel was om haar leven te redden. Rest ons nog deze moedige jongen te feliciteren!

Advertisement