Deze student reanimeerde een lerares van zijn lyceum door de op school geleerde hartmassage uit te voeren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze student reanimeerde een lerares…
4 tips om de pijn van nachtelijke spierkrampen te verlichten, een probleem dat zowel wijdverspreid als vervelend is Een tv-ploeg wordt aangetrokken door een groep honden die

Deze student reanimeerde een lerares van zijn lyceum door de op school geleerde hartmassage uit te voeren

Door Janine
11.656
Advertisement

Wanneer we ons in een noodsituatie bevinden, moeten we onmiddellijk handelen, ons laten leiden door vastberadenheid, logica en koelbloedigheid en proberen niet in paniek te raken. Dat is niet eenvoudig en niet iedereen slaagt hierin, maar dat is ongetwijfeld wat Salim Mohamed, een jonge student van de Metro Tech High School in Phoenix, Arizona, deed.

De jongen, vastberaden en koelbloedig, wist meteen wat te doen toen hij een vrouw op zijn campus zag met de onmiskenbare tekenen van een malaise.

Ellen Driscoll wandelde samen met een collega rond lunchtijd altijd door de straten vlakbij school toen Ellen merkte dat de vrouw met wie ze liep op het punt stond flauw te vallen. Nadat ze om hulp van enkele studenten in de buurt had geroepen en een ambulance had gebeld, besloot Salim Mohamed onder de vele gealarmeerde mensen dat hij onmiddellijk moest handelen.

Zich de EHBO-lessen herinnerend, begreep de jongen dat de vrouw een hartstilstand had en begon haar een hartmassage te geven. Gedurende ongeveer vijf minuten bleef Mohamed borstcompressies bij de vrouw uitvoeren die het bewustzijn had verloren, in een situatie die zeker niet eenvoudig was, gezien de ernst.

De inspanningen van Salim werden echter ruimschoots beloond toen de lerares weer bij bewustzijn kwam, om vervolgens met spoed naar het ziekenhuis te worden gebracht.

"Hij was als een engel," zei Ellen Driscoll terwijl ze de media vertelde over de gebeurtenis. "Ik was erg bang, en iemand naast me hebben die klaar stond om te helpen met luciditeit was gewoon magisch."

Een echte heroïsche daad, uitgevoerd door Mohamed, die zei dat hij eenvoudig in praktijk bracht wat iedereen zou moeten weten. De artsen bevestigden later dat de vrouw een hartaanval had en dat de interventie van Salim essentieel was om haar leven te redden. Rest ons nog deze moedige jongen te feliciteren!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt