De hond graaft een gat om het kleine aapje te bevrijden die opgesloten in een kooi zit: na een lange klus weet hij haar te redden

Janine image
door Janine

05 Februari 2020

De hond graaft een gat om het kleine aapje te bevrijden die opgesloten in een kooi zit: na een lange klus weet hij haar te redden
Advertisement

Iedereen heeft zich weleens ontroerd over een video of een verhaal met dierenfiguren. In tegenstelling tot mensen, worden dieren niet gedreven door bijbedoelingen en is wat ze doen volledig spontaan. Dat gezegd hebbende, toont het zien van een hond die probeert met al zijn kracht een klein aapje opgesloten in een kooi te bevrijden, de grote solidariteit die dieren hebben, maar die wij mensen in plaats daarvan hebben verloren.

via Youtube / Joker Dipal

Advertisement
De hond graaft een gat om het kleine aapje te bevrijden die opgesloten in een kooi zit: na een lange klus weet hij haar te redden - 1

Er is een video op YouTube te zien waarover weinig informatie beschikbaar is; wat je in de video ziet, is echter voldoende om een zeer belangrijke boodschap over te brengen.

In de video zien we een hond en een klein aapje; deze laatste zit opgesloten in een metalen kooi en draagt op maat gemaakte kleding. De kooi bevindt zich op een zanderige grond. Door de consistentie van de grond kan de hond onder de kooi graven om een doorgang te creëren die de aap bevrijdt.

Advertisement
De hond graaft een gat om het kleine aapje te bevrijden die opgesloten in een kooi zit: na een lange klus weet hij haar te redden - 2

We weten niets over de omstandigheden waarin de aap wordt gehouden, maar afgaande op haar verlangen om uit de kooi te komen, kunnen we aannemen dat ze er niet graag in zit.

Om te ontsnappen, trekt de aap de aandacht van de hond, die op de een of andere manier begrijpt wat hij moet doen om haar eruit te krijgen. Hij begint met het graven van een gat, maar het is niet zo eenvoudig als verwacht. De hond onderbreekt zijn werkzaamheden meerdere keren, maar het kleine aapje spoort hem aan om door te gaan, door te schreeuwen en hem aan te raken. Op een gegeven moment probeert de hond zijn strategie te veranderen door in de kooi te bijten, maar de aap toont hem het gat, de enige effectieve manier.

Uiteindelijk is het plan voltooid; met wat moeite slaagt de aap erin de kleine ontsnappingsroute te passeren die de hond heeft gecreëerd en samen nemen ze de benen.

Bij gebrek aan informatie over de omstandigheid zijn er verschillende lezingen over de video; wat gemakkelijk kan worden afgeleid is een gevoel van solidariteit tussen verschillende dieren, dat in veel gevallen groter is dan die tussen mensen!

Om eerlijk te zijn, biedt de video ons de mogelijkheid om ook nog tot een andere conclusie te komen: dieren zijn niet geschikt om in een kooi te verblijven!

Advertisement