Deze 6-jarige jongen brengt warme dranken en een goede dosis glimlachen naar de daklozen van zijn stad - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze 6-jarige jongen brengt warme dranken…
Hij jaagt een hond die op de parkeerplaats sliep op een brute manier weg, maar het dier Een vrouw vindt een koelkast langs de weg: ze ontdekt dat er 9 pups in zitten die in de zon zijn achtergelaten

Deze 6-jarige jongen brengt warme dranken en een goede dosis glimlachen naar de daklozen van zijn stad

Door Janine
1.320
Advertisement

Wanneer ’s morgens de eerste zonnestralen opkomen in Prince Street, een van de hoofdstraten van Edinburgh, is er maar één ding dat daklozen willen zien na een nacht in de kou te hebben doorgebracht: het lachende en hoopvolle gezicht van de kleine Alfie, die iedereen een warme drank brengt om de dag mee te beginnen. Het lijkt misschien banaal, maar dat is het niet als je bedenkt dat Alfie Roncero 6 jaar oud is en een groot verlangen heeft om anderen te helpen. De meeste 6-jarigen brengen hun zaterdagochtend door met uitslapen of kijken tekenfilms op tv vanaf de vroege uren van de dag; Alfie daarentegen draagt graag bij aan de verbetering van de dag voor iemand die niet zoveel geluk heeft gehad als hij.

Het begon allemaal met de gebruikelijke vragen die kinderen aan ouders stellen wanneer ze proberen de realiteit om hen heen te begrijpen. "Pappa, waarom slapen er mensen op straat?” - Richard, de vader van de jongen, vond het het beste om die nieuwsgierigheid te gebruiken om zijn zoon een goede levensles te geven.

Alfie begon toen samen met zijn vader in de vrijwilligerssector te werken.

Elke zaterdagochtend wordt Alfie vroeg wakker, samen met zijn vader en brengt de vroege uren van het weekend door met het aanbieden van warme dranken en positiviteit aan daklozen in Prince Street. "We gaan naar de begraafplaatsen, de zijstraten, de tuinen van Prince Street - we tellen alle mensen die we kunnen zien en dan gaan we de koffie kopen", zei de kleine Alfie.

De jonge vader van Alfie is zich ervan bewust dat veel mensen denken dat zijn zoon te jong is om vrijwilligerswerk te doen in de straten van Edinburgh, maar hij is overtuigd van het belang van het overdragen van waarden aan de kleintjes. Bovendien voelde Richard zelf wat het betekent om in de ijskoude straten van Edinburgh te slapen en hij dacht dat het tijd was om Alfie te informeren over zijn verleden als drugsverslaafde en over andere realiteiten die helaas maar al te aanwezig zijn in de samenleving.

Advertisement

Veel van de daklozen in Prince Street zijn drugsverslaafd, iets waar ze geen oplossing voor kunnen vinden. Met zijn vrijwilligersactiviteit leert Alfie niet alleen enkele waardevolle levenslessen, maar ook wat compassie en empathie betekenen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt