Deze juf droeg een gehandicapte leerling op haar schouders om haar niet uit te sluiten van het schoolreisje - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze juf droeg een gehandicapte leerling…
Ze maakten haar belachelijk omdat ze leed aan een zeldzame vorm van dwerggroei: nu leert ze kinderen om diversiteit te accepteren Gedurende 6 jaar wilde niemand deze gehandicapte hond adopteren, totdat een man in een rolstoel hem meenam

Deze juf droeg een gehandicapte leerling op haar schouders om haar niet uit te sluiten van het schoolreisje

16 Februari 2020 • Door Janine
4.673
Advertisement

Voor sommige mensen is altruïsme veel meer dan een waarde om alleen van tijd tot tijd te herinneren: het is een echte levensmissie. Dit betekent dat, bij elke gelegenheid en voor iedereen die het nodig heeft, deze mannen en vrouwen er alles aan doen om zoveel mogelijk te helpen.

Een van deze mensen is Helma Wardenaar, een vrouw die sowieso al werk doet waarbij het belangrijk is om aan de kant van anderen te staan. Helma is in feite lerares en beleeft haar beroep op een speciale manier. Voor haar moeten alle leerlingen dezelfde kansen hebben om te leren en plezier te hebben. Dus toen ze op schoolreisje ging, besloot ze in actie te komen voor een klein meisje dat voorbestemd leek om aan de zijlijn te blijven.

via: CBS News

De kleine leerling heet Maggie en lijdt aan een hersenverlamming, waardoor ze helaas niet kan leven en bewegen zoals andere kinderen. In feite wordt ze gedwongen zich te verplaatsen met een rollator of een rolstoel. Het spreekt voor zich dat het tweedaagse schoolreisje om bossen en dieren in het wild te ontdekken in een dergelijke situatie praktisch onmogelijk was voor het meisje.

Helma was zich hiervan bewust en heeft persoonlijk besloten in te grijpen om haar te helpen en haar daarom niet uit te sluiten van het plezier waar ze recht op had. Na het bedenken van verschillende alternatieve oplossingen om de kleine Maggie tijdens de excursie in beweging te krijgen - allemaal moeilijk in praktijk te brengen - kreeg ze een idee.

Met de hulp van een verkoper van wandelaccessoires slaagde Helma erin om een speciale rugzak te ontwikkelen waar Maggie in kon zitten en zou ondersteunen die vervolgens, tijdens het twee dagen durende schoolreisje, door dezelfde lerares in het bos, door de paden en op het platteland werd rondgedragen.

Ondanks de moeite slaagde deze vrouw erin om het kostbaarste geschenk te geven aan een meisje in moeilijkheden: een glimlach en het enorme geluk van deelname aan een speciaal evenement met haar klasgenoten, zonder zich afgesloten te voelen van het plezier en de vreugde. Zoals Helma zelf zei, was dit uiteindelijk de grootste beloning voor haar, een echte altruïstische juf!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt