Ze maakt haar eigen jurk voor het eindejaarsbal, en schildert met de hand 80 prachtige bloemen

Janine image
door Janine

22 Februari 2020

Ze maakt haar eigen jurk voor het eindejaarsbal, en schildert met de hand 80 prachtige bloemen
Advertisement

Er zijn mensen die een buitengewoon talent en het onverwachte geluk hebben om te leven in een tijdperk waarin een Instagram-account voldoende is om hun naam bekend te maken bij het grote publiek. Het web is in feite bezaaid met fotografen, schilders, beeldhouwers en kunstenaars van allerlei aard die proberen hun kunst tot een echt beroep te maken. Ciara Gan is zo'n gelukkig meisje, want ze is erin geslaagd iedereen te verbazen dankzij haar ongelooflijke creaties. Ciara is een Filipijns meisje dat dol is op schilderen en tegelijkertijd haar eigen kleren maakt in plaats van ze in de winkel te kopen; uit de combinatie van deze twee passies ontstond een prachtige jurk die ze zelf schilderde ter gelegenheid van het eindejaarsbal.

via My Modern Met

Advertisement
Instagram

Instagram

Ciara's creatieve proces begint met een eenvoudige schets, een benadering van haar ideale jurk. Daarom heeft het meisje verschillende meters stof nodig en Swarovski parels die ze er aan het einde op naait.

Advertisement
Instagram

Instagram

In de jurk zijn enkele elementen herkenbaar die haar passies combineren, waaronder lezen. De groene kleur is niet zomaar gekozen, maar een goed bestudeerd eerbetoon aan het huis van Harry Potter, Zwadderich. De prachtige oranje bloemen die het meisje uit eigen hand schilderde, zijn een eerbetoon aan een ander boek (Tiger Lily van Jodi Lynn Anderson) en weerspiegelen al haar persoonlijkheid.

Twitter

Twitter

Het duurde ongeveer 5 dagen om alle 80 bloemen te tekenen en te schilderen.

Toen ze haar entree maakte op de dag van het bal, maakte Ciara een geweldige indruk. Niemand kon geloven dat ze die jurk helemaal zelf had gemaakt. Na het grote succes besloot Ciara foto's van haar jurk op Twitter te publiceren, waardoor ze haar kunst begon te delen met de buitenwereld. De grootste voldoening voor de jonge vrouw was het zien van de reacties van de mensen voor haar kunst.

YouTube

YouTube

Kleding maken is absoluut niet eenvoudig, maar het maken van "draagbare kunst" is nog moeilijker.

Dit jonge meisje heeft echter bewezen een aangeboren talent te hebben!

Advertisement