Na 4 operaties zette een klein meisje met cerebrale parese haar eerste stappen alleen, tegen alle verwachtingen in - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Na 4 operaties zette een klein meisje…
Twee onafscheidelijke honden zoeken een gezin: het zusje is doof en bijna blind, terwijl haar broer haar gids is

Na 4 operaties zette een klein meisje met cerebrale parese haar eerste stappen alleen, tegen alle verwachtingen in

Door Janine
3.035
Advertisement

Laat niemand je vertellen wat je kind wel of niet kan, omdat hij zijn vaardigheden zelf zal tonen. Dit is de gedachte van een moeder die met veel moeilijke stappen te maken heeft gehad sinds haar tweede dochter, Lennyn, werd geboren. Het meisje is ongeveer anderhalf jaar oud en werd 10 weken te vroeg geboren. Helaas ontdekten de ouders - Brianna en Seth - bij de geboorte dat Lennyn leed aan hydrocephalus, een aandoening waarbij teveel hersenvocht wordt aangemaakt. Alsof dat niet genoeg was, vertelden de artsen kort daarna dat het meisje ook last had van cerebrale parese. De kleine en dappere Lennyn ging elk van deze uitdagingen echter aan met een glimlach en zonder angst, waardoor ze grote stappen vooruit maakte!

foto: Twitter

Kleine Lennyn moest 4 hersenoperaties ondergaan en de artsen wisten helemaal niet zeker of het meisje ooit zou praten of lopen. Dit is verschrikkelijk nieuws voor een ouder om te verteren, maar niemand in de familie werd ontmoedigd door de trieste voorspellingen: vooral Lennyn ging alles met grote vastberadenheid aan, zonder zelfs maar te overwegen dat er dingen waren die bijna onmogelijk voor haar waren om te doen. Niets is onmogelijk als je een duidelijk doel voor ogen hebt.

foto: Facebook

Lennyn slaagde erin haar eerste stappen te zetten, tot ieders verbazing. En met grote trots van papa en mama. De eerste stappen werden gezet in de richting van haar oudere zus; daarna ging Lennyn door met fysieke revalidatietherapie om haar benen te versterken, en dankzij een externe ondersteuning slaagde ze erin zich te bewegen. Door het blijven proberen is Lennyn erin geslaagd de bijna onmogelijke taak om, volgens de artsen, alleen te lopen.

Advertisement
foto: Twitter

Mamma Brianna filmde de scène waarin de kleine Lennyn op eigen benen staat en loopt zonder hulp van een externe ondersteuning. De vreugde is enorm: het kind loopt en struikelt net als elk ander kind van haar leeftijd. En dan te bedenken dat de artsen hadden voorspeld dat een dergelijke kans extreem klein zou zijn geweest.

Al het andere zal deze kleine vechter onder ogen moeten zien, maar we weten dat ze het zal doen met vastberadenheid en met een glimlach op haar gezicht. Gefeliciteerd!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt