"Je moeder troostte je met het kloppen van haar hart": de ontroerende brief van een vader aan zijn pasgeboren zoon - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"Je moeder troostte je met het kloppen…
Na 4 operaties zette een klein meisje met cerebrale parese haar eerste stappen alleen, tegen alle verwachtingen in Altruïstisch en enigszins humeurig, degenen die zijn geboren onder het teken van Kreeft, weten hoe ze hun leven onvoorspelbaar kunnen maken

"Je moeder troostte je met het kloppen van haar hart": de ontroerende brief van een vader aan zijn pasgeboren zoon

Door Janine
6.275
Advertisement

Als je voor het eerst in je leven een kind krijgt, verandert het voor altijd en ten goede. Dit is een echte transformerende ervaring voor zowel moeder als vader; en als het de moeder is die tijdens de 9 maanden van de zwangerschap het fysieke en psychologische lijden van de baby draagt die op het punt staat om op de wereld te komen, wordt er weinig gezegd over de psychologische reis van de aanstaande vader. William Trice Battle of Dallas, Texas, wilde vertellen over zijn ontroerende ervaring.

via: The Sun

William werd onlangs voor het eerst vader, en als modelvader wilde hij bij de bevalling van zijn vrouw Lauren zijn, vanaf het begin van de ziekenhuisopname tot het einde. De ervaring van het getuige zijn van de pijn en het fysieke lijden van zijn vrouw op dat belangrijke moment was een echte transformerende ervaring voor William, die zei: "Het zien hoe ze met de zwangerschap, de bevalling en het moederschap omging, heeft mijn leven veranderd [...] Het heeft mijn liefde voor haar en mijn waardering voor moeders over de hele wereld veranderd. Er zijn veel manieren waarop ik liefde en waardering voor haar kan tonen, maar woorden van waardering voor alles wat ze heeft gedaan zijn haar meest waardevolle en liefdevolle."

Een ervaring als deze bracht de man dagen later ertoe om een ontroerende brief aan zijn pasgeboren zoon te schrijven: "9 maanden lang was je moeder alles wat je wist. Voordat ik je knuffelde, droeg je moeder je en liet je nooit gaan. Voordat ik mijn tijd voor jou opofferde, offerde je moeder gewillig haar lichaam op. Voordat ik je troostte toen je boos was, troostte je moeder je met het kloppen van haar hart. Voordat ik je gerust stelde toen je rusteloos was, stelde je moeder je gerust met het geluid van haar stem. Voordat ik iets voor je kon doen, gaf je moeder je alles. Je moeder is de reden dat ik je vandaag in mijn armen houd. Voordat je zelfs een glans was in mijn ogen was je in het hart van je moeder. Je leven, je veiligheid en je hele bestaan hingen van haar af. Iets dat ik nooit zal kunnen terugbetalen.”

Advertisement

William's woorden gaan verder: "Het zal lang duren om het gewicht, de diepte en de onmeetbaarheid van de liefde van je moeder voor jou te begrijpen. Maar op een dag, wanneer je zelf kinderen hebt, zul je begrijpen wat ik zo duidelijk zie. Wanneer ik je vasthoud, zal ik je moeder nog steviger vasthouden, want mijn liefde voor jou groeit gelijk met de mate van de liefde van een moeder."

De emotie is enorm na het lezen van de dankbaarheid en het diepe respect van deze man die met zijn directe ervaring heeft geleerd om met nieuwe ogen naar de zware rol van een moeder te kijken en te begrijpen dat een dergelijke baan in het leven nooit genoeg kan worden terugbetaald. Dank aan alle moeders ter wereld voor wat ze hebben gedaan om ons ter wereld te brengen, en dank aan al die vaders die ons, eenmaal geboren, stevig in hun armen hielden, omdat hun rol net was begonnen.

Tags: FamilieVerhalenLiefde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt