"We kunnen allemaal vriendelijk zijn en glimlachen": het tedere advies van een 6-jarig meisje aan haar ouders die gaan scheiden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"We kunnen allemaal vriendelijk zijn…
Coronavirus: de voorraad ventielen voor beademingsapparaten raakte op, maar een ingenieur vond een manier om ze in 3D af te drukken Geboren zonder armen, studeert en schildert deze arme 4-jarige jongen met zijn tenen

"We kunnen allemaal vriendelijk zijn en glimlachen": het tedere advies van een 6-jarig meisje aan haar ouders die gaan scheiden

Door Janine
1.511
Advertisement

Kinderen observeren ons. Het is geen eenvoudig gezegde, maar een betekenisvolle bevestiging. Voor de kleintjes is alles wat we doen, elke houding en elk facet van ons karakter klaar om te worden ontvangen en als voorbeeld te worden genomen, als een startpunt om te imiteren. Daarom is het essentieel om goede voorbeelden voor hen te zijn en te proberen zich op de juiste manier te gedragen, vooral in moeilijke omstandigheden.

Zo kan het moment van echtscheiding voor veel kinderen een trauma blijken te zijn. Hoewel het niet zo lijkt, zien de kinderen goed in wat er tussen mamma en pappa gebeurt en proberen ze op hun eigen manier met de situatie om te gaan. Net als het 6-jarige meisje dat de hoofdrol speelde in een video die over de hele wereld populair is geworden, waarin ze advies gaf aan haar gescheiden ouders, met een echt verrassende en volwassen wijsheid voor haar leeftijd.

Kinderen zien de wereld vanuit een heel ander perspectief dan volwassenen, en vaak is deze visie precies wat vaders en moeders nodig hebben. Tiana, een 6-jarig meisje wiens ouders op het punt stonden te scheiden, besloot het te bewijzen door middel van een video die door haar moeder op haar YouTube-kanaal werd gepubliceerd.

Het kleine meisje sprak rechtstreeks met haar moeder en vroeg haar of ze klaar was om “vrienden” te zijn met haar vader en drong met opgewonden stem aan op de noodzaak dat haar ouders rustig bleven en zonder manifestaties van instabiliteit waardoor de dagen van iedereen moeilijk zouden worden. Het bescheiden advies van dit kleine meisje heeft miljoenen gebruikers ontroerd, vooral omdat we normaal gesproken niet zouden verwachten bepaalde dingen van zo'n klein kind te horen.

En toch was Tiana daar, vroeg om de inzet van haar ouders en benadrukte van haar kant dat ze zou proberen haar best te doen in de moeilijke situatie die ze alle drie meemaakten. “Als ik aardig ben, denk ik dat we allemaal aardig kunnen zijn.” Eenvoudige zinnen, direct en beknopt, maar met een enorme betekenis.

Bovenal bewees dit kleine meisje, ondanks de contrasten van haar ouders, veel groter en volwassener te zijn dan haar leeftijd. Natuurlijk weet je op dat moment van je leven niet veel over veel dingen, maar het is geweldig om op te merken dat bepaalde eenvoudige adviezen van kinderen ook voor volwassenen heel nuttig kunnen zijn.

We hopen dat haar tedere en prachtige verzoek een startpunt kan zijn voor veel stellen in moeilijkheden, om te proberen hun kinderen niet te belasten met te veel problemen en onaangename situaties, in een toch al zo complex moment zoals dat van een scheiding.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt