Deze 4-jarige jongen, geboren met een half hart, schonk zijn kerstcadeaus aan behoeftige kinderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze 4-jarige jongen, geboren met een…
Ze vraagt haar baas vrij vanwege haar zoon die in het ziekenhuis ligt, maar in plaats daarvan besluit hij haar te ontslaan Deze hond gaat elke dag naar de mis in de kerk waar de begrafenis van zijn baasje plaatsvond, misschien in de hoop haar weer te zien

Deze 4-jarige jongen, geboren met een half hart, schonk zijn kerstcadeaus aan behoeftige kinderen

Door Janine
3.494
Advertisement

Wanneer een kind wordt geboren met een misvorming of een ernstig gezondheidsprobleem, weten de ouders al zeker dat zijn leven nooit in alle opzichten hetzelfde kan zijn als dat van veel leeftijdsgenoten. Er zijn veel complicaties en moeilijkheden om onder ogen te zien, en er is veel moed nodig, zowel van de kant van het kind als zijn familie, om door te gaan, dagenlang te vechten om te leven.

Elliott Wyche, een 4-jarige jongen uit Arlington, Texas, weet dit heel goed: een kleine man met een heel groot hart. Zo groot dat het een echt voorbeeld voor iedereen wordt.

via: Today
foto: Facebook

Elliott's hart is in werkelijkheid, als we stilstaan bij de werkelijke dimensies, kleiner dan dat van een kind van zijn leeftijd. Om precies te zijn, is het de helft, vanwege het hypoplastisch linkerhartsyndroom, een ernstige pathologie waardoor hij met een half hart werd geboren, die de ontwikkeling van de linkerkant van het orgaan beperkt.

foto: Facebook

Sinds de geboorte heeft de jongen drie openhartoperaties moeten ondergaan, maar dit alles heeft hem niet belet door te gaan en altijd te laten zien dat hij een enorme wilskracht heeft, zelfs in de meest ongunstige omstandigheden. Maar het is Elliott niet alleen gelukt zichzelf en zijn ouders moed te geven, maar ook hoop en geluk aan veel van zijn leeftijdsgenoten die het nodig hebben.

Advertisement

Met het motto "half hart, dubbel gevecht", wordt de Facebook-pagina beheerd door de ouders steeds overspoeld met steun, berichten van nabijheid en respect voor het kind. En ter gelegenheid van Kerstmis ontbrak het Elliott niet aan geschenken van veel mensen die zijn dagelijkse strijd tegen de ziekte volgen. De tientallen cadeau’s die de jongen heeft ontvangen, zijn echter op een werkelijk prachtige manier gebruikt.

De jongen besloot dat hij op zijn beurt de cadeau’s zou geven aan behoeftige kinderen. Dankzij het programma Santa Cops van de politieafdeling van zijn geboortestad was Elliott dolblij om de politieagenten te verwelkomen die zijn speelgoed verzamelden en vervolgens aan de minder bedeelde kinderen gaven. Het zou gemakkelijk en zelfs begrijpelijk zijn geweest voor het kind om alles voor zichzelf te houden, ook rekening houdend met de moeilijkheden van zijn leven, maar niets was minder waar.

De jongen slaagde erin goed te doen, ook al bevond hij zich niet in een gewone toestand. De waardering van de politieagenten was zo groot dat ze besloten hem mee te nemen voor een ritje in hun SWAT teambusje, waardoor Elliott een politiejasje droeg tijdens het spelen met een op afstand bestuurbare robot.

Als een kind met zulke ernstige gezondheidsproblemen erin slaagt zo'n voorbeeldig gebaar te maken om zijn nabijheid tot anderen voelbaar te maken, betekent dit dat we geconfronteerd zijn met een buitengewoon iemand. Deze kleine held heeft iedereen geleerd dat, ondanks de tegenslagen van het leven, het altijd mogelijk is om moed te vinden, sterk te zijn en zelfs concrete hulp te bieden aan degenen die het minder goed hebben. Anders dan klein: Elliott heeft een heel, heel groot hart!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt