Geboren zonder armen, studeert en schildert deze arme 4-jarige jongen met zijn tenen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Geboren zonder armen, studeert en schildert…
De politie geeft een profiterende apotheker aan: hij rekende tot 800% meer voor gels, handschoenen en maskers

Geboren zonder armen, studeert en schildert deze arme 4-jarige jongen met zijn tenen

Door Janine
855
Advertisement

Het verhaal dat we je gaan vertellen is een verhaal over weerbaarheid, rebellie en dromen, een verhaal over extreme armoede dat laat zien hoe zelfs bij de jongste kinderen de ontberingen en moeilijkheden van het leven niet al te onmogelijke obstakels zijn om te overwinnen om je dromen waar te maken. Maak kennis met Umar Abdulahi, een heel arm kind van slechts 4 jaar dat in Nasarawa in Nigeria woont. Helaas werd arme Umar zonder armen geboren.

foto: Kemi Filani

Umar's familie wilde dat het kind vanwege zijn bijzondere en ongelukkige fysiologische toestand op straat in een kruiwagen zou bedelen, maar toch had Umar een droom: zijn toestand van absolute armoede en zijn fysieke belemmering doorbreken om naar school te gaan en voor zichzelf een geschikte opleiding te creëren.

Habibat Abdulahi, hoofdleraar van de LGEA Central School in Nasarawa, maakte zijn droom waar en introduceerde de 4-jarige jongen op school. Nu gebruikt het Nigeriaanse kind zijn voeten om te schrijven en te schilderen en voltooid zo al zijn schooltaken. Er zijn geen grenzen voor hem en hij is 100% vastbesloten om hem een voorbeeldige opleiding te geven, de 4-jarige stond erop dat zijn ouders deelnamen aan zijn onderwijsproces, in plaats van te bedelen op straat.

foto: Kemi Filani

Nu is Umar erin geslaagd zijn verhaal over weerbaarheid, vastberadenheid en verlangen om zijn levensomstandigheden te verbeteren te delen, mede dankzij de publicatie van zijn foto's op sociale netwerken over de hele wereld, waar hij het applaus en de oprechte ontroering van alle gebruikers ontving. Een mooi verhaal met een gelukkig einde, waarbij de obstakels van fysieke belemmering en armoede zijn overwonnen door wilskracht.

Advertisement
foto: Kemi Filani

Goed gedaan Umar!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt