Een schoolhoofd opent een kapperszaak op school om in vertrouwen te komen met de meest problematische leerlingen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een schoolhoofd opent een kapperszaak…
12 lepel-cake: luchtig, gemakkelijk te bereiden en zonder gebruik van de weegschaal voor de ingrediënten Coronavirus, een Thais ziekenhuis gebruikt mini-vizieren om baby's te beschermen tegen besmetting

Een schoolhoofd opent een kapperszaak op school om in vertrouwen te komen met de meest problematische leerlingen

Door Janine
824
Advertisement

Er zijn realiteiten in de wereld waar opgroeien helemaal niet zo gemakkelijk is. Elk stedelijk centrum heeft zijn wijken waar veel criminaliteit en degradatie is. Terrance Newton, de directeur van basisschool Warner in Wilmington, in Delaware, weet dit maar al te goed.

Van meet af aan erkende de man dat het niet gemakkelijk zou zijn om daar les te geven en zijn leerlingen te onderwijzen. Het pesten was uit de hand gelopen en scholieren werden, ondanks hun jonge leeftijd, gekenmerkt door zeer ongedisciplineerd gedrag. Dus om deze schadelijke tendens voor hun heden en hun toekomst in bedwang te houden, besloot hij een zeer creatief en bijzonder experiment in de praktijk te brengen, dat zijn vruchten afwierp.

Heb je ooit een kapper gezien... op school? Als het antwoord nee is, dan ben je nog nooit op Warner Elementary School geweest, waar directeur Newton besloot dat hij, om op de best mogelijke manier te socialiseren en een lans te breken voor zijn ongedisciplineerde leerlingen, deze dienst zou aanbieden.

En we hebben het niet over een buitenstaander die naar school gaat om het haar van de leerlingen te knippen: het is de directeur zelf die het doet. Precies: compleet met tondeuse, schaar, borstels en kappersstoel, heeft deze enthousiaste leraar ongetwijfeld de beste manier gevonden om met kinderen te communiceren en hen te laten weten dat ze er toe doen.

Ervan overtuigd dat als de schoolautoriteiten diegenen die zich slecht gedragen te straffen, er steeds slechter gedrag zal worden verkregen, heeft het schoolhoofd daarom besloten zich aan de kant van iedereen te plaatsen, vooral de meest turbulente leerlingen. Zo bouwde hij positieve relaties met hen op, gebaseerd op vertrouwen en zijn vermogen naar hen te luisteren.

Zijn activiteit als "schoolkapper" en zijn vriendelijke houding hebben uitstekende resultaten opgeleverd. Veel jonge scholieren hebben, ondanks een moeilijke start, weer discipline en goed gedrag getoond: in de loop van de maanden zijn zowel de schorsingen als het pesten afgenomen.

Advertisement

Dankzij deze geweldige mentor kunnen risicojongeren veel meer kansen op succes hebben, zowel op school als in het leven dat hen te wachten staat. Terrance is het schoolhoofd dat alle kinderen zouden moeten hebben, en hij heeft laten zien dat je, met zorg en liefde, een grote impact kan hebben, zelfs in de moeilijkste situaties.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt