Deze pup heeft maar één oor en iedereen noemt haar "de eenhoornhond": wanneer een defect verandert in een kwaliteit

Janine

10 April 2020

Deze pup heeft maar één oor en iedereen noemt haar "de eenhoornhond": wanneer een defect verandert in een kwaliteit
Advertisement

Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde in de wereld en het zijn deze verschillen die ons uniek en onmisbaar maken. Soms kan wat lijkt op een defect of esthetische imperfectie in ons voordeel worden getransformeerd, omdat het ons op de meest unieke manier kenmerkt. Laten we Rae als voorbeeld nemen, een heel lieve Golden Retriever pup die niet veel lijkt op haar soortgenoten, maar eerder kan worden vergeleken met een... eenhoorn! De reden? Een ongelukje bij haar geboorte zorgde ervoor dat Rae slechts één oor heeft dat, groeiend, zich naar een centrale positie "bewoog". Ondanks dit "kleine defect” heeft Rae de harten van duizenden gebruikers veroverd.

via Instagram / goldenunicornrae

Advertisement

Op Instagram heeft haar baasje een kanaal geopend dat volledig gewijd is aan Rae, de “eenhoornhond”, en duizenden gebruikers bereikt die dagelijks hun genegenheid en waardering voor de pup tonen. Tot op heden heeft de kleine Rae 33 duizend fans - niet slecht, toch?

Het hierboven genoemde ongelukje, waarbij de pup slechts één oor heeft, lijkt door de moeder te zijn veroorzaakt: waarschijnlijk speelden moeder en kinderen iets te wild en moet de puppy onherstelbaar gewond zijn geraakt aan het oor. Rae kan echter heel goed horen met het andere oor dat nog over is en heeft in dit opzicht geen enkele handicap.

Advertisement

Ondanks wat een esthetisch defect lijkt, ziet Rae er nog steeds uit als een prachtig exemplaar van een Golden Retriever, dat niets te benijden heeft van haar soortgenoten. Lief, aanhankelijk en nieuwsgierig: de puppy die we allemaal zouden willen adopteren en verwelkomen in ons leven!

Ze is werkelijk schattig!

Advertisement