"Ik ga vaak uit eten met mijn hond, we eten bij kaarslicht en hij weet naar me te luisteren"

Janine image
door Janine

22 September 2022

"Ik ga vaak uit eten met mijn hond, we eten bij kaarslicht en hij weet naar me te luisteren"
Advertisement

Veel mensen beschouwen hun huisdieren als hun beste vrienden: ze zijn echte familieleden voor hen, omdat ze onder hetzelfde dak wonen en voor ze zorgen, in ruil daarvoor krijgen ze onvoorwaardelijke genegenheid. De laatste jaren zijn steeds meer restaurants, hotels en badhuizen "huisdiervriendelijk" geworden, oftewel geschikt voor huisdieren, zodat je je vakantie en een etentje ook met je hond en in sommige gevallen zelfs met je kat kunt doorbrengen.

Een Engelse vrouw waardeerde deze mogelijkheid en besloot haar eigen routine te creëren met haar geliefde hond. We vertellen je wat meer over haar.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Helen Hallford is een 53-jarige vrouw die al enkele jaren haar hondje Tommy graag de kans biedt om af en toe in de plaatselijke pub te eten: er is niemand anders met wie ze haar reilen en zeilen wil delen.

Helen, die in Warwickshire woont en werkt, scheidde van haar man en begon alleen met Tommy uit te gaan. "Ik vind het heerlijk om met hem uit te gaan. Het is mijn favoriete date aller tijden. Ik weet dat ik een beetje raar ben. De eerste keer dat we uitgingen was het mooiste ooit."

Op oudejaarsavond 2019 verbleven Helen en Tommy, een vijf jaar oud hondje, in een hotel in Bournemouth. "Ik vertelde ze dat ik met mijn hond wilde eten en ze lieten me in een aparte kamer zitten”, zei Helen. "We hadden een zevengangendiner bij kaarslicht en een ober helemaal voor onszelf. Toen iedereen klaar was met eten, gingen we naar het restaurant en dansten samen voor de band. Alle gasten keken ons aan en glimlachten: het was zo prachtig”. Sindsdien is het een vaste gewoonte geworden.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"We proberen twee of drie keer per maand uit te gaan, en we gaan naar de plaatselijke pub voor Valentijnsdag en mijn verjaardag," vervolgde Helen. Hoewel dit alles misschien "triest” lijkt, aangezien de kleine Tommy als hond zeker geen gesprek kan hebben met Helen, legde de vrouw uit dat zijn aanwezigheid een geweldig gezelschap is: het hondje luistert en "antwoordt" op haar geklets.

“Hij houdt zijn ogen niet van me af, kwispelt met zijn staart en zit altijd naast me. Hij is heel beleefd. Als ik alleen eet, praten vreemden nooit met me, maar als ik met Tommy ben, ontmoet en praat ik met veel mensen", legde ze uit. "Het leven zou niet hetzelfde zijn zonder Tommy en ik kan me mijn leven niet voorstellen zonder hem. Hij is heel speciaal voor mij."

Wat vind je van deze bijzondere gewoonte?

Advertisement