8 handige tips om angst en stress veroorzaakt door de noodsituatie rond het Coronavirus beter te beheersen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 handige tips om angst en stress veroorzaakt…
In afwachting van adoptie maakt deze 1-jarige pitbull zelf de dekens van zijn bedje op

8 handige tips om angst en stress veroorzaakt door de noodsituatie rond het Coronavirus beter te beheersen

Door Janine
8.447
Advertisement

Het Coronavirus is in veel delen van de wereld een helaas actuele realiteit. De mate van verspreiding varieert van gebied tot gebied, van land tot land, maar het lijkt duidelijk dat, om te voorkomen dat de zaken verergeren, het het beste is om zoveel mogelijk contact met anderen te vermijden, tot het strikt noodzakelijke.

Er zijn verschillende landen in de wereld die maatregelen hebben uitgevaardigd die gericht zijn op het beperken van de verplaatsingen van burgers. Zo lang mogelijk thuis blijven betekent echter ook meer tijd hebben om kennis te nemen van de verspreiding van de epidemie en een situatie te leiden die tot psychische problemen kan leiden. Daarom is het nodig om voor onszelf en onze geestelijke gezondheid te zorgen. De strategieën om met angst om te gaan, in een noodsituatie zoals die we ervaren, ontbreken niet, en dus hebben we besloten om je wat nuttig advies te geven om de stress te beheersen.

foto: Pxfuel

1. Laten we enkele eenvoudige regels respecteren om het risico te verminderen

De media en autoriteiten over de hele wereld herhalen het al dagen: het Coronavirus kan worden bestreden met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen. Was regelmatig je handen, raak je gezicht niet aan, vermijd direct contact en blijf op veilige afstand van anderen als we ons in situaties buiten en met andere mensen bevinden. Deze voorschriften verschillen uiteraard van land tot land, maar overal is het verantwoordelijkheidsgevoel wat iedereen moet leiden in de strijd tegen de epidemie.

2. We moeten de situatie met sereniteit accepteren

Op dit moment is het Coronavirus een noodgeval dat kan worden bestreden, maar het kan zeker niet van de ene op de andere dag worden gestopt. Daarom is het nodig om sterk te zijn en te leren accepteren dat er dingen in het leven zijn waarover we geen directe macht hebben. Om dit te doen, kan het nuttig zijn om je te concentreren op het herontdekken van kleine dagelijkse geneugten, ook door thuis te blijven.

foto: Pixabay

3. Stress verdwijnt niet met slechte gewoonten

Te veel eten of drinken, niet bewegen, jezelf verwaarlozen of gemakkelijk geïrriteerd raken: je hebt dit allemaal niet nodig om met een moment van stress en ontmoedigend nieuws om te gaan. Het is schadelijk voor onze psychofysische gezondheid en dat van anderen. Hiervoor is het het beste om onze zorgen te kanaliseren in leuke, productieve hobby's en passies die ons gerust kunnen stellen. Meditatie, fysieke activiteit, lezen: we zullen ontdekken dat zelfs thuis veel mogelijk is!

4. Erkennen dat we angstig zijn en ons niet te veel blootstellen aan het nieuws

Het is in deze tijd absoluut normaal om bang te zijn voor de evolutie van de dingen. Stress en angst zijn gerechtvaardigde reacties, ook van de opeenvolging van nieuws dat elke dag erger lijkt te worden. Geïnformeerd zijn is juist, maar het is beter om er niet door "overweldigd" te worden: op deze manier loop je het risico dat je in een nog ongerustere gemoedstoestand terechtkomt. Laten we dus betrouwbare nieuwsbronnen kiezen en deze niet dwangmatig raadplegen.

Advertisement
foto: PickPik

5. Laten we onze energie gebruiken om anderen te helpen en sterk te blijven voor onze dierbaren

Nooit eerder is het belangrijk om deel uit te maken van een enkele gemeenschap. Hoewel de Coronavirus-epidemie ons materieel afstandelijk houdt, hebben we veel hulpmiddelen om onze familieleden of vrienden dicht bij ons te laten voelen. Dit kan de gelegenheid zijn om goed te doen, en - zoals we misschien niet kunnen doen in normale omstandigheden - zorg te dragen voor de mensen van wie we houden.

6. Er is wat opoffering nodig om iedereen te helpen

Je moet je niet laten leiden door angst, bangheid of stress omdat onze dagelijkse routine is veranderd. De opofferingen die we nu doen, zullen van pas komen om anderen in de toekomst te helpen: laten we dit in gedachten houden, want het is zeker iets dat ons moed kan geven. Angst mag ons leven niet leiden.

7. Als we ons te angstig voelen, moeten we hulp zoeken

Er is geen reden om je te schamen om professionele hulp te zoeken. Hiervoor zijn psychologen en psychiaters immers aanwezig. Op een delicaat moment als welke we nu doormaken, wordt advies en morele ondersteuning van fundamenteel belang, vooral als we ons bijzonder overweldigd voelen door stress en angst.

8. Laten we vertrouwen op onze kracht

Het Coronavirus is slechts de laatste van de vele uitdagingen waarmee de mensheid in haar duizendjarige geschiedenis te maken heeft gehad. In vergelijking met het verleden heeft de wetenschap grote vorderingen gemaakt en moeten we nu meer dan ooit vertrouwen hebben in de vaardigheden van zoveel briljante geesten die op dit moment dag en nacht aan het werk zijn om een oplossing te vinden. We komen er wel uit, dat is zeker: laten we ondertussen proberen zo goed mogelijk met ons dagelijks leven om te gaan! Voor ons en voor anderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt