Een meisje met alopecia fleurt op als ze een advertentie ziet met een model zonder haar - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een meisje met alopecia fleurt op als…
Hij verzamelde tijdens zijn carrière als straatveger vele boeken: nu heeft hij een graad in theologie en spreekt 3 talen Covid-19: een expert in het ontsmetten van woningen geeft ons 5 handige tips om het huis beter te desinfecteren

Een meisje met alopecia fleurt op als ze een advertentie ziet met een model zonder haar

Door Janine
798
Advertisement

Alopecia is een ziekte die tientallen miljoenen mensen over de hele wereld treft. Het is in de meeste gevallen geen ernstige ziekte, maar haaruitval is voor niemand leuk. En hoewel een dergelijke gebeurtenis voor veel mannen misschien geen ernstig probleem is, is alopecia ongetwijfeld veel moeilijker voor een vrouw of, erger nog, voor een meisje.

Dat weet de kleine Iylah Hanley heel goed, die al vanaf haar vierde het grootste deel van haar haar begon te verliezen. Het is vanzelfsprekend dat het voor een meisje niet zo gemakkelijk is om in zo'n situatie te verkeren. Vooral omdat er het risico is dat ze zich alleen voelt en anders dan al haar leeftijdsgenoten.

via: Nzherald
foto: Instagram

Toch was er een moment waarop Iylah zich een beetje minder buitengesloten voelde van een wereld waar esthetiek, reclame en gemeenschappelijke verbeeldingskracht een meisje zonder haar nauwelijks toelaten. We hebben het over toen ze een cosmetische advertentie zag met een jong model zonder haar. Op dat moment voelde Iylah zich vertegenwoordigd, en haar moeder wilde haar verhaal met de wereld delen, waardoor ze veel mensen deed ontroeren.

Zodra ze het reclamebord zag, raakte het meisje opgetogen. Eindelijk iemand met een look, zoals zij, zonder haar en zonder enige reden tot schaamte: integendeel, ze deed het om reclame te maken voor schoonheidsproducten! Het model in kwestie, Parris Goebel, hoewel niet lijdend aan alopecia, heeft voor een heel kort kapsel gekozen, het meisje inspirerend en met vreugde vervullend.

Advertisement

De moeder van het kleine meisje besloot om Goebel in het openbaar te bedanken op Instagram, omdat ze zo veel, met zo weinig, voor haar dochter had gedaan. Voor dat moment had Iylah nooit gedacht dat een “beroemd” iemand een kapsel zoals zij zou kunnen dragen, maar sindsdien is alles veranderd. Toen Parris het bedankje van de moeder las en de foto zag waarop het kleine meisje naast haar advertentie was vereeuwigd, besloot ze haar te verrassen door haar persoonlijk te ontmoeten.

Voor de gelegenheid was een MAC-winkel speciaal gesloten en zowel het meisje als het model brachten gedenkwaardige momenten door met het aanbrengen van make-up, kletsen en samen plezier maken. Voor dit mooie kleine meisje was het een geweldige nuttige ervaring. Een enorme dosis zelfrespect, inclusie en zelfvertrouwen, waarvan we zeker weten dat Iylah zichzelf niet langer als “lelijk” of “anders” zal zien.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt