Coronavirus en solidariteit: mensen vragen met briefjes of de oudere buren iets nodig hebben - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Coronavirus en solidariteit: mensen…
Een ontroerde verpleegster legt uit waarom we vriendelijker moeten zijn en vaker Als je leert niets van het leven te verwachten, kun je een gelukkiger leven leiden

Coronavirus en solidariteit: mensen vragen met briefjes of de oudere buren iets nodig hebben

Door Janine
621
Advertisement

De westerse wereld is aan het einde van haar krachten in deze periode, waar restaurants en bedrijven gedwongen zijn te sluiten vanwege de aanhoudende Coronavirus-epidemie. In veel landen haastten mensen zich naar supermarkten om zoveel mogelijk basisbenodigdheden in te slaan - alsof er een uitbraak van zombie’s was uitgebroken. Zeker, sommige mensen, vooral ouderen, zouden hun huis absoluut niet moeten verlaten, zelfs niet om boodschappen te doen; naast de verveling van isolatie, moeten de arme oude mensen een manier bedenken om hulp te krijgen. Gelukkig zijn er veel jonge mensen die degenen die op dit moment het meest in moeilijkheden zijn, vrijwillig steunen.

via: Huffpost

Becky Wass heeft, in Engeland, briefjes gemaakt die op de deuren van de huizen van oudere (en niet) buren worden achtergelaten. Op elk briefje wordt hen vriendelijk gevraagd of ze iets nodig hebben - wat dan ook. Als een oudere niet in staat is om boodschappen te doen, kan hij dit melden op het briefje en de vrijwilliger die de cards heeft verspreid, zal bereid zijn om de boodschappen in zijn plaats te doen. Weet je niet hoe je een e-mail moet versturen? Wil je een praatje maken aan de telefoon? Weet dat er iemand is die je wil helpen.

Dit Coronavirus mag niet meer problemen veroorzaken dan het al heeft gecreëerd: isolatie kan voor sommige mensen pijnlijker zijn en het is niet altijd mogelijk om het te bestrijden. Daarom heeft Becky Wass deze kaarten voor dit doel gemaakt. Haar post ging in een mum van tijd viral, mede dankzij verzoeken om hulp en deelname. Het doel is precies om deze solidariteit viral te maken.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt