Coronavirus, in de VS zetten burgers kerstverlichting aan om de mensen in quarantaine op te vrolijken

Janine image
door Janine

01 April 2020

Coronavirus, in de VS zetten burgers kerstverlichting aan om de mensen in quarantaine op te vrolijken
Advertisement

Wereldwijd zijn er bijna 200.000 bevestigde gevallen van COVID-19. Het is een uitbraak die een steeds grotere impact heeft op hoe de wereld functioneert; van annuleringen van films en festivals en reisbeperkingen tot zelfisolatie en nationale blokkades, tot sociale afstand. Natuurlijk heerst er momenteel bij iedereen een grote mate van angst, tot het punt dat zelfs degenen zonder symptomen ervoor kiezen om thuis te blijven om zichzelf en anderen te beschermen. Het is voor velen een moeilijke tijd, maar in die duisternis zijn in de Amerikaanse buitenwijken twinkelende lichtjes te zien.

Advertisement

De maand maart heeft natuurlijk niets te maken met lichtjes en de kerstsfeer van drie maanden ervoor, maar toch halen veel gewone burgers in de VS, op dit moment van enorme sociale, economische en gezondheidsmoeilijkheden, de kerstverlichting van zolder om buiten het huis of op de balkons te hangen, om de straten op te fleuren met een symbool van hoop voor de toekomst.

Advertisement

Het begon allemaal toen Lane Grindle, een omroeporganisatie uit Milwaukee Brewers, op 15 maart op Twitter schreef: "Wat als we alle kerstverlichting weer aan doen? We kunnen in de auto stappen, een rondje rijden en ernaar kijken. Het lijkt een mooie sociale activiteit op afstand". En nadat dit advies viral werd, zijn velen in de Verenigde Staten begonnen met het organiseren van een echte Kerst 2.0, om de harten te verwarmen.

“Er liggen donkere tijden voor ons, maar ik kan de wereld nog steeds liefde en licht geven. Sommige mensen zeiden dat ze de kerstverlichting aan moesten doen om mensen in quarantaine op te vrolijken, mensen die geïsoleerd zijn of gewoon om de wereld eraan te herinneren dat er nog licht en hoop is. Hier is mijn bijdrage. #LightsForLife ", zegt Sarah Bang uit Alabama.

Een licht van hoop op dit donkere moment, ook al is het kerstverlichting, is in ieder geval een prachtig initiatief om het moreel te verbeteren, vind je ook niet?

Advertisement