Elke dag naait deze 84-jarige oma meer dan 50 maskers om te doneren aan ziekenhuizen en behoeftigen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Elke dag naait deze 84-jarige oma meer…
De familie zit samen thuis vanwege de quarantaine: de teckel kwispelt van geluk zo hard met zijn staart dat hij zijn staart verstuikt Coronavirus: een priester schenkt het beademingsapparaat om het leven van een onbekende jongere te redden

Elke dag naait deze 84-jarige oma meer dan 50 maskers om te doneren aan ziekenhuizen en behoeftigen

Door Janine
3.875
Advertisement

Op momenten van bijzondere moeilijkheden en noodsituaties zoals die de wereld door de pandemie van het Coronavirus ervaart, is er naast vele negatieve episodes gelukkig geen tekort aan verhalen die getuigen van hoe mensen het beste uit zichzelf kunnen halen, gedreven door bereidheid om anderen te helpen.

De Spaanse oma waarover we je gaan vertellen, is er een van. Net als andere landen in Europa en in de wereld heeft ook Spanje, aangezien de situatie van de besmettingen is verslechterd, besloten maatregelen te nemen om de sociale contacten en dus de mogelijkheid van infectie te beperken. Margarita bedacht daarom om haar tijd in quarantaine door te brengen om voor iedereen iets nuttigs te doen.

via: El Mundo

De hulp die aan anderen kan worden gegeven, vooral op kritieke momenten, is een eenvoudig gebaar dat voortkomt uit dat wat we in staat zijn te doen. Margarita, voormalig coupeuse en moeder van 7 kinderen, weet dit heel goed en daarom besloot ze al haar vaardigheden in dienst te stellen van iedereen. In een tijd dat het vanwege algemene paniek in winkels en apotheken bijna onmogelijk was om voorwerpen zoals maskers te vinden, ging deze 84-jarige oma aan het werk om ze met haar eigen handen te naaien.

Margarita weet dat de deur uitgaan of het oplopen van het Coronavirus, voor haar en voor veel van haar leeftijdsgenoten, zeer riskant zou zijn. Daarom heeft ze besloten de situatie heel serieus te nemen, maar tegelijkertijd niet stil te blijven zitten en zien hoe de pandemie zich evolueert. Deze genereuze oude vrouw werkt 8 of 9 uur per dag en maakt, zittend aan haar vertrouwde naaimachine, meer dan 50 maskers per dag.

Eenmaal klaar, gaan deze voorwerpen naar de ziekenhuizen van haar stad, Arcos de la Frontera, in Andalusië, evenals naar alle mensen die ze nodig hebben. In moeilijke tijden is het steeds noodzakelijker dat gebaren als die van Margarita, een sterke en onbaatzuchtige vrouw, van wie we allemaal inspiratie kunnen opdoen, zich vermenigvuldigen in de wereld.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt