Een 95-jarige oma wordt met uitzetting bedreigd omdat ze vanaf het balkon met haar kleindochter praatte - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een 95-jarige oma wordt met uitzetting…
Amerikaanse soldaat vindt de 3 kinderen met wie hij tijdens de Tweede Wereldoorlog een foto nam: een ontroerende ontmoeting 17 mensen die het onbeschofte prototype van de klant perfect belichamen

Een 95-jarige oma wordt met uitzetting bedreigd omdat ze vanaf het balkon met haar kleindochter praatte

Door Janine
7.457
Advertisement

De Coronavirus-epidemie heeft onze gewoonten en gebruiken verstoord en ons gedwongen de verschillende beperkende regels te respecteren, zodat de besmettingen zich niet als een lopend vuurtje blijven verspreiden. Beschermende maskers en een redelijke afstand als je met iemand wilt communiceren of gewoon boodschappen wilt doen in de supermarkt, zijn die paar regels die we allemaal moeten respecteren voor onze eigen persoonlijke bescherming. In overeenstemming met deze weinige en eenvoudige regels blijft Klara Kharkats, een 95-jarige oma die de Tweede Wereldoorlog overleefde en nu getuige is van deze nieuwe en (on)verwachte pandemie, haar kleindochter buiten haar huis zien. Dit moet de buren echter hebben gestoord.

via: Metro

Klara Kharkats is een 95-jarige oma die tijdens de Tweede Wereldoorlog haar land van herkomst, Oekraïne, ontvluchtte. De afgelopen 20 jaar heeft ze altijd in hetzelfde appartement gewoond in Redondo Beach, in Californië, waar ze de laatste jaren van haar leven graag zou willen blijven wonen. Klara's kleindochter, Rozanna, nam haar kinderen vaak mee om hun overgrootmoeder te bezoeken, maar met het uitbreken van de Covid-19-pandemie werd ze gedwongen om deze gewoonte te herzien, met als enig doel de gezondheid van de oudere vrouw te beschermen. Tegelijkertijd maakte Rozanna zich zorgen over de geestelijke gezondheid van de vrouw: Klara brengt het grootste deel van haar tijd alleen door, zonder de mogelijkheid om iemand te zien of met iemand te praten.

Dus bezoekt Rozanna Klara elke twee weken terwijl ze op de stoep blijft staan, zodat ze op afstand een praatje kan maken met haar oma, terwijl ze uitkijkt vanaf het balkon van haar appartement op de tussenverdieping. Een klein moment van dagelijkse vreugde voor de oudere vrouw die uitkijkt naar deze bezoeken. Voor haar geestelijke gezondheid zijn ze zeker een uitkomst. Maar het "lawaai" van hun buitengesprekken lijkt sommige buren te irriteren, zo erg zelfs dat de oude vrouw een waarschuwingsbrief van de huisbaas ontving.

Advertisement

In de brief wordt de oude vrouw met uitzetting bedreigd als de bezoeken van haar kleindochter herrie blijven veroorzaken: "de voortdurende schending van de regels en voorschriften van de huurovereenkomst zal resulteren in verdere acties, waaronder uitzetting", is duidelijk te lezen. Een zware maatregel, die de oma onmiddellijk alarmeerde, die bang is haar huis te verliezen.

In dit soort gevallen zou het raadzaam zijn om enigszins flexibel te handelen en prioriteit te geven aan de geestelijke gezondheid van een oudere vrouw die alleen thuis is. Wat vind jij?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt