Een bejaardentehuis creëert een "plastic tunnel" waar ouderen hun familieleden veilig kunnen omhelzen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een bejaardentehuis creëert een "plastic…
Een familie koopt al het ijs van een oudere verkoper zodat hij eerder naar huis kan Een newfoundlander en een kleine pad ontmoeten elkaar elke dag na het eten om elkaar gezelschap te houden: de lieve foto’s bewijzen het

Een bejaardentehuis creëert een "plastic tunnel" waar ouderen hun familieleden veilig kunnen omhelzen

Door Janine
873
Advertisement

De wereldwijde pandemie veroorzaakt door het Coronavirus heeft het dagelijkse leven van ouderen in bejaardenhuizen en verpleeghuizen over de hele wereld onder druk gezet; door de geldende beperkende maatregelen konden familieleden vele maanden lang geen contact met hen onderhouden om de toch al kwetsbare gezondheid van de bewoners van deze structuren te behouden en te beschermen. Een verpleeghuis in Brazilië heeft echter een ingenieus idee bedacht zodat bezoekers en patiënten elkaar kunnen omhelzen.

via: CNN
foto: RTE News

28 ouderen die sinds 17 maart 2020 in het verpleeghuis Três Figueiras in Rio Grande do Sul in Brazilië in isolement leven, hebben zich in deze periode erg eenzaam gevoeld toen ze hun familieleden niet konden zien vanwege de lockdown. Daarom hebben de beheerders van het Braziliaanse verpleeghuis nagedacht over het plaatsen van een "tunnel van omhelzingen”.

foto: RTE News

De verpleeghuisbeheerder zei: “We merkten dat onze oudere bewoners verdrietig waren en we dachten dat ze veel gelukkiger zouden zijn geweest als we een manier hadden gevonden om ze hun familieleden te laten knuffelen.”

Een geniaal en winnend idee dat zeer succesvol is geweest!

Advertisement
foto: RTE News

De knuffeltunnel is gemaakt van dikke plastic zeilen en heeft gaten om de armen in te steken zodat bezoekers en bewoners ze om de persoon aan de andere kant kunnen wikkelen, zonder het risico en het gevaar van een mogelijke besmetting. De zeilen en de gaten zijn gemaakt op drie verschillende hoogteniveaus, zodat zelfs de kleintjes hun opa of oma kunnen knuffelen!

foto: RTE News

Om het voor de bewoners veiliger te maken, zorgt het verpleeghuispersoneel van Três Figueiras ervoor dat het plastic bij elk bezoek wordt gedesinfecteerd, alles vantevoren geprogrammeerd. En bezoekers worden uiteraard ook onderworpen aan een controle van de temperatuur en wordt gevraagd om vooraf desinfecterende handgel te gebruiken.

foto: RTE News

Een idee dat in het Braziliaanse verpleeghuis is ontstaan ​​na het zien van video's en afbeeldingen van een vrouw in de Verenigde Staten die haar bejaarde moeder omhelsde dankzij de installatie op de voordeur van een plastic zeil met gaten voor de armen. Een initiatief dat ook groot succes heeft in de delen van de wereld die het zwaarst zijn getroffen door de Covid-19-epidemie en waar ouderen, kinderen en kleinkinderen elkaar nog niet op een normale manier kunnen omarmen.

Advertisement
foto: RTE News

De foto’s van het verpleeghuis in Brazilië tonen precies dit aan: dat liefde en genegenheid voor de oudere familieleden door niets of niemand kan worden tegengehouden; de waarde van een knuffel is hetzelfde, zelfs als er een plastic scheidingswand is!

foto: RTE News

En we zijn er zeker van dat met dit ingenieuze idee de oudere patiënten van het verpleeghuis in Brazilië zich nu veel minder alleen voelen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt