Een oma jaagt de dief die haar wilde beroven bij de geldautomaat weg: "Je zult mijn geld nooit krijgen, ik heb er hard voor moeten werken"

Janine image
door Janine

12 December 2020

Een oma jaagt de dief die haar wilde beroven bij de geldautomaat weg: "Je zult mijn geld nooit krijgen, ik heb er hard voor moeten werken"
Advertisement

Hoewel we altijd hoop op een betere wereld moeten blijven houden, mogen we nooit de juiste mate van voorzichtigheid vergeten: "vertrouwen is goed, maar niet vertrouwen is beter", zegt het spreekwoord. Een oudere vrouw die zoals elke maand naar de geldautomaat ging om haar pensioen op te halen, had waarschijnlijk niet verwacht dat ze geconfronteerd zou worden met een dief die haar geld wilde stelen. Op 81-jarige leeftijd moet Doreen Jones een gemakkelijk doelwit hebben geleken, zelfs voor een zwangere vrouw die haar van haar pensioen probeerde te beroven. De bejaarde oma liet zich echter niet overweldigen door de poging tot diefstal en wees de dief met kracht en moed af.

via Birmingham Mail

Advertisement

Als de beveiligingscamera in gesloten circuit niet de hele scène had vastgelegd, hadden we misschien nooit gehoord van de moed van deze oude dame. Een vrouw die ze nooit eerder had gezien, zwanger en met een vel papier in de hand, kwam naar Doreen toe, legde een hand op haar schouder en wees met de andere hand naar haar mond, in een gebaar dat kon betekenen: "Ik heb honger". Waarschijnlijk een bedelaarster, maar Doreen beviel de situatie niet en vroeg haar te vertrekken. Als reactie hierop probeerde deze haar pasje te stelen.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De bejaarde grootmoeder reageerde uiterst snel en liet zich gelukkig niets afpakken: “Ik zal je vertellen, ze had het niet verwacht!" waren haar woorden. Wat ging er op dat moment door de oude vrouw heen? "Nee, je krijgt mijn geld niet... ik heb er hard voor gewerkt om het te krijgen!".

Een incident dat helaas enkele negatieve gevolgen heeft gehad voor de gezondheid van de vrouw, die twee hartaanvallen heeft gehad en meerdere angstaanvallen heeft, iedere keer dat ze naar het centrum moet.

Advertisement