Aan mijn trouwe viervoeter: bedankt voor het comfort dat je me geeft in deze periode van isolement

Janine image
door Janine

18 April 2020

Aan mijn trouwe viervoeter: bedankt voor het comfort dat je me geeft in deze periode van isolement
Advertisement

In deze dagen van gedwongen quarantaine, binnen onze huismuren, vervelen we ons vaak en voelen we ons alleen. Gedwongen worden thuis te blijven en het niet kunnen zien van je beste vrienden, de warme omhelzing van je partner voelen, of de hand die altijd klaar staat om ons te ondersteunen van onze ouders en naaste familieleden. De sociale afstand heeft ons ertoe gedwongen om "fysiek" een tijdje niemand te zien.

via On Milwaukee

Advertisement
National Park Service

National Park Service

Een warmte en genegenheid die door onze huisdieren gecompenseerd kan worden. Of het nu katten of honden zijn, onze viervoetige vrienden zijn niet alleen geen drager van Covid-19 (raak dus niet in paniek, lieve baasjes), maar voor degenen die misschien de gedwongen quarantaine en sociaal isolement alleen doorbrengen, zijn ze het beste gezelschap dat je in deze gevallen kunt hebben.

Ze zullen je nooit beoordelen, ze zullen je nooit in de steek laten, in één oogopslag kunnen ze je angsten, je zorgen begrijpen; dankzij de aanwezigheid van huisdieren in huis is de eenzaamheid in een flits verdwenen!

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Hoe geruststellend zijn die momenten waarop je hond of kat bij je gaat zitten, comfortabel op de bank, tegen je benen opspringt en op schoot komt zitten? Een echte gemoedsrust die altijd momenten van kalmte en rust geeft, ook als je alleen in huis woont.

Op deze momenten, in deze kleine gebaren, zit alle liefde, genegenheid en nabijheid die kan worden ervaren en uitgedrukt in moeilijke situaties van extreme isolatie. Daarom willen we in tijden van gedwongen quarantaine onze viervoetige engelen bedanken dat ze er altijd voor ons zijn: dat zullen we nooit vergeten!

Advertisement