Artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis juichen de schoonmakers toe: te vaak worden zij vergeten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis…
Deze hond is zo blij dat hij eindelijk een bed heeft om op te slapen, dat hij lijkt te glimlachen van geluk 7 activiteiten om thuis met de kleintjes te doen, perfect om ze op een creatieve manier bezig te houden en te vermaken

Artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis juichen de schoonmakers toe: te vaak worden zij vergeten

04 April 2020 • Door Janine
12.925
Advertisement

In de wereld is de noodsituatie rond het Coronavirus een levende realiteit en in veel landen aanwezig. Terwijl veel mensen in quarantaine thuis zitten, wordt in ziekenhuizen onvermoeibaar gewerkt om deze verschrikkelijke onzichtbare vijand tegen te gaan. Naast artsen en verpleegkundigen, onvermoeibare helden, is er een hele andere wereld van mensen die, binnen de muren van gezondheidsvoorzieningen, ervoor zorgen dat alles elke dag functioneert.

We hebben het over de schoonmaakdienst, vrouwen en mannen die schoonmaken, opruimen, maaltijden bezorgen en de praktische kant van het leven in een ziekenhuis onder controle houden. Ook zij zijn mensen die in stilte, met toewijding en moed zo goed mogelijk Covid-19 proberen te bestrijden. Om te voorkomen dat de cruciale rol die ze spelen op de achtergrond raken, hebben artsen en verpleegkundigen van een ziekenhuis in Barcelona een symbolisch en emotioneel gebaar aan hen opgedragen.

We bevinden ons in Sant Joan de Déu, een grote structuur in de Catalaanse stad waar, zoals in elk ander ziekenhuis in Spanje, Europa en wereldwijd, al dagenlang wordt gevochten tegen het Coronavirus. Het medisch personeel van deze instelling heeft besloten om alle niet-gezondheidsmedewerkers publiekelijk te bedanken in een video die snel de wereld rond is gegaan.

Een lang en oprecht applaus voor twee medewerkers die een patiënt op de brancard droegen: daarom wilden artsen en verpleegsters uit Sant Joan de Déu hen bedanken. Naast het applaus was de ziekenhuisdirectie zelf al haar medewerkers zeer erkentelijk voor het blijven uitvoeren van hun taken in uitzonderlijke omstandigheden zoals de Covid-19-pandemie.

De video van het applaus werd ook gedeeld door het Ministerie van Volksgezondheid van Catalonië, juist om te onderstrepen hoe belangrijk in deze verschrikkelijke momenten de bijdrage van iedereen is, ook van degenen die te vaak op de achtergrond blijven ondanks het waardevolle werk dat ze uitvoeren. Ook wij bedanken al deze mensen, in de hoop dat er in Spanje en de rest van de wereld binnenkort licht te zien is aan het einde van de tunnel.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt