De waarschuwing van de moeder van een 3-jarige jongen met kanker die zijn laatste dagen geïsoleerd leeft: “blijf thuis” - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De waarschuwing van de moeder van een…
Middenin de noodsituatie rond het Coronavirus geeft een stel op een motorfiets water, voedsel en aandacht aan zwerfhonden Deze verpleegkundigen dragen lachende fotobadges zodat patiënten weten wie er onder de maskers schuilgaan

De waarschuwing van de moeder van een 3-jarige jongen met kanker die zijn laatste dagen geïsoleerd leeft: “blijf thuis”

Door Janine
6.212
Advertisement

Er zijn gebeurtenissen die in het leven de macht hebben om de gemoedsrust van mensen te vernietigen, plotseling te arriveren en verontrustende situaties te creëren die vredig en sereen leken. Net zoals voor de kleine Xander Deeley en zijn familie, toen bij de 3-jarige Engelse jongen een zeer ernstige vorm van hersenkanker werd vastgesteld.

Als zulk nieuws op zichzelf voor iedereen verschrikkelijk is, laat staan voor zo'n klein kind dat het verdient om zijn jeugd in alle sereniteit en zorgeloosheid door te brengen, net als iedereen. De situatie verslechterde echter met het uitbreken van de Coronavirus-pandemie. De kanker van Xander is verergerd en helaas zal de jongen vanwege het isolement zijn laatste dagen opgesloten in huis moeten doorbrengen, ondanks alle plannen die zijn ouders voor hem hadden.

via: Mirror

“Het is onwaarschijnlijk dat mijn zoon er na dit alles nog zal zijn”, zei Jo, zijn moeder. Als de meeste mensen aan het einde van de noodsituatie en isolatie in staat zullen zijn om de deur uit te gaan, zal dit niet het geval zijn voor de familie Deeley, en vooral niet voor de kleine Xander. Het Coronavirus dwingt iedereen thuis te blijven en de deur uitgaan, voor Xander, zou zeer riskant zijn.

“Vanwege de epidemie hebben we veel plannen die we met hem hadden bedacht, om zijn laatste levensdagen gelukkig te maken, moeten annuleren”, zei zijn moeder. Samen met zijn vader en oudere zus hadden ze namelijk een reis naar Disneyworld georganiseerd, maar alles werd geblokkeerd door de pandemie en het gedwongen isolement.

Onder deze omstandigheden en gezien de verboden, is het voor hen onmogelijk om zelfs maar aan een wandeling te denken. Na drie operaties en verschillende chemotherapie-sessies waren de artsen helaas definitief over de gezondheid van Xander. Moeder Jo besloot daarom hun verhaal openbaar te maken, om al die mensen te laten nadenken die, zelfs vandaag nog, de noodsituatie die we ervaren niet serieus nemen, en misschien toch naar buiten gaan, ondanks de blokkades.

"We moeten niet egoïstisch zijn, maar aan de meest kwetsbaren denken, zoals Xander, en hen beschermen. Mensen klagen dat ze in huis zitten, maar velen van hen zullen kunnen terugkeren naar hun normale leven. Voor ons zal dat niet zo zijn. Hoewel het moeilijk kan zijn om thuis bij je kinderen te zijn terwijl de scholen gesloten zijn, kan het ook een gelegenheid zijn om samen tijd door te brengen." Wat, voor degenen die leven met zwakke en ernstig zieke kinderen, echt heel fijn is. In die situaties is elk moment kostbaar. De hoop is daarom dat steeds meer mensen beseffen dat het respecteren van de regels ook essentieel is voor de mensen om ons heen: een offer dat ons als nooit tevoren zou moeten verenigen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt