Coronavirus: Indiase politieagenten laten 500 keer “het spijt me” schrijven aan een groep toeristen die het uitgaansverbod hadden genegeerd

Janine image
door Janine

16 April 2020

Coronavirus: Indiase politieagenten laten 500 keer “het spijt me” schrijven aan een groep toeristen die het uitgaansverbod hadden genegeerd
Advertisement

Sinds het begin van de noodsituatie rond het Coronavirus zijn er mannen en vrouwen over de hele wereld die, ondanks de blokkades en verboden van verplaatsingen en samenkomsten, hebben besloten de deur uit te gaan, samen te komen en te doen waar ze zin in hebben, waardoor ze zichzelf en anderen in gevaar brengen.

Sancties, aanklachten en controles zijn bijna overal dagelijkse realiteiten en in India, waar het Coronavirus snel om zich heen grijpt, hebben de instanties van de wetshandhaving besloten om systemen te gebruiken die ronduit ongebruikelijk zijn, om duidelijk te maken aan degenen die ze op straat zagen dat ze zich niet correct gedroegen.

via Independent

Advertisement
Hindustan Times

Hindustan Times

Velen zullen zich waarschijnlijk de leraren op school herinneren die, als straf, woorden of zinnen herhaaldelijk in schriften of op het bord lieten schrijven. Welnu: tien buitenlanders die door Indiase politieagenten zijn “opgepakt” omdat ze de isolatieregels vanwege het Coronavirus hebben overtreden, hebben deze straf opgelegd gekregen.

Bezoekers van verschillende nationaliteiten liepen in Rishikesh, een oude heilige Indiase stad, die wereldwijd wordt erkend als een belangrijk centrum van spiritualiteit en meditatie. Verrast door de agenten, moesten ze 500 keer schrijven: “Ik hield me niet aan de regels van de lockdown, het spijt me heel erg” en werden vervolgens teruggebracht naar de hotels waar ze verbleven met het bevel om alleen naar buiten te gaan voor dringende behoeften, rigoureus vergezeld van plaatselijke ambtenaren.

Een absoluut ongebruikelijke methode, die wordt toegevoegd aan de andere die al door de Indiase politie zijn aangenomen om mensen "uit te nodigen" om niet op pad te gaan en de lockdown te respecteren, zoals de "helmen" in de vorm van het Coronavirus die door agenten op straat worden gedragen. Wie weet of deze maatregelen het verwachte effect zullen hebben en of hierdoor mensen de absolute noodzaak beseffen om een ​​toch al zeer ernstige situatie niet verder te verergeren.

Advertisement