"Hij heeft me niet eens geld om brood te kopen achtergelaten": de kleinzoon steelt meer dan 2 miljoen van de rekening van de 98-jarige oma - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"Hij heeft me niet eens geld om brood…
Coronavirus: een huiseigenaar doet afstand van de huur en doet de boodschappen voor de huurder in moeilijkheden Een echtpaar wordt op de dag van de bruiloft gearresteerd wegens het verbreken van het samenkomstverbod

"Hij heeft me niet eens geld om brood te kopen achtergelaten": de kleinzoon steelt meer dan 2 miljoen van de rekening van de 98-jarige oma

Door Janine
12.493
Advertisement

Profiteren van de meest weerloze mensen is een vreselijke misdaad, maar vrijwillig profiteren van ouderen om hen te bedriegen en hen zelfs geen cent achter te laten, is een misdaad zonder ethiek en moraal. Het hartverscheurende verhaal van deze 98-jarige oma in Spanje heeft veel mensen over de hele wereld verontwaardigd. De oplichter was in dit geval niemand minder dan de kleinzoon van Maria Diaz Urosa, die nu in ernstige economische moeilijkheden verkeert.

foto: El Mundo

Nu heeft de advocaat van de oudere vrouw formeel een klacht ingediend bij de regering van Madrid voor de verkoop van een onroerend goed ter waarde van 420.000 euro en voor diefstal van nog eens 2 miljoen euro. Deze aanklacht tegen haar kleinzoon wegens verduistering en fraude zou kunnen oplopen tot een gevangenisstraf van acht jaar, twee miljoen euro schadevergoeding en 300.000 euro voor morele schade.

foto: El Mundo

Haar kleinzoon Manuel had, nadat hij had vernomen dat zijn oma op 92-jarige leeftijd voor de tweede keer weduwe was geworden, haar liefdevol benaderd en haar na verloop van tijd overtuigd om hem de enige erfgenaam in haar testament te laten zijn. De vrouw, overtuigd van de goedheid van haar kleinzoon, liet zich overhalen, terwijl Manuel op haar naam bankoverschrijvingen deed en al snel de enige rekeninghouder van de bankrekeningen van zijn oma werd.

Advertisement

De verdachte richtte vervolgens een bedrijf op met deze oplichting en voortdurende afschrijvingen, een bedrijf dat ook op naam stond van zijn grootmoeder, die in de loop van de tijd geen winst of activiteit heeft gegenereerd, behalve een bedrag van €6.000.

Kleinzoon Manuel maakte, volgens de verklaringen van de 98-jarige die nu op zwart zaad zit, zelfs meerdere reizen naar de Verenigde Staten samen met de financieel adviseur. In afwachting van het proces is de vrouw nu wanhopig: "Hij heeft me niet eens geld achtergelaten om brood te kopen."

foto: YouTube

Een verhaal over oplichting tegen een oude vrouw die echt verwerpelijk en beschamend is. Kom op, mevrouw Maria, we weten zeker dat vroeg of laat deze episode opgelost zal worden en u het geld krijgt waar u recht op heeft!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt