Ze is zwanger en heeft het Coronavirus: na 10 dagen in coma te hebben gelegen wordt ze wakker en ontdekt ze dat ze bevallen is van een mooi meisje

Janine image
door Janine

20 April 2020

Ze is zwanger en heeft het Coronavirus: na 10 dagen in coma te hebben gelegen wordt ze wakker en ontdekt ze dat ze bevallen is van een mooi meisje
Advertisement

Hoewel de situatie als gevolg van het Coronavirus tragisch is, zijn er gebeurtenissen met een gelukkig einde die een beetje hoop en moed voor de toekomst geven. In Vancouver, in de Staat Washington, had een jonge, 33 weken zwangere vrouw een vreselijke ervaring vanwege het virus, waardoor ze 17 dagen in het ziekenhuis doorbracht, waarvan 10 in coma. Alsof dat nog niet genoeg was, ontdekte ze bij het ontwaken dat ze 6 weken te vroeg bevallen was van haar kleine baby. Voor Angela Primachenko was het niet gemakkelijk om te herstellen van het Coronavirus en tegelijkertijd te wachten om haar kleine Ava (zo heet de naam van haar tweede dochter) te omhelzen, die na een paar dagen uit de neonatale intensive care kwam.

via Today

Advertisement

De vrouw begon de eerste symptomen van Covid-19 te ervaren, maar ze werden aangezien voor seizoensgebonden allergieën. Met de dagen dat de symptomen steeds erger werden en, omdat Angela werkzaam is in de zorg, werd ze voor de zekerheid getest om te controleren of ze het virus had opgelopen. Uit de test bleek dat de jonge vrouw daadwerkelijk leed aan het Coronavirus. Nadat ze in het ziekenhuis werd opgenomen, besloten de artsen een coma op te wekken, zodat ze het virus met al haar kracht zou kunnen bestrijden. Angela lag 10 dagen in kunstmatige coma en bij het ontwaken ontdekte ze dat ze de kleine Ava ter wereld had gebracht.

Advertisement

De baby werd te vroeg geboren, 6 weken voor de uitgerekende tijd, en bleef een paar dagen op de intensive care. Angela had ook niet de mogelijkheid om haar in haar armen te houden, omdat ze nog steeds de symptomen van het Coronavirus had. Röntgenfoto’s van haar longen toonde een kritieke situatie. Desondanks verbeterden Angela's omstandigheden korte tijd later op wonderbaarlijke wijze: ze had het beademingsapparaat niet meer nodig en de artsen konden haar van de intensive care begeleiden. Het was een heel intens moment, toen alle artsen applaudisseerden voor Angela's bed die de afdeling verliet.

“Ik voel me een levend wonder”, zei de jonge vrouw. Voor haar vertrek uit het ziekenhuis moest Angela echter 2 keer negatief op het Coronavirus testen voordat ze haar kleine Ava kon omarmen. Ondanks alle moeilijkheden slaagden moeder en dochter er echter in dit moeilijke moment te overwinnen.

Advertisement