Een verpleegster komt thuis en vindt alle buren die haar op de trap toejuichen: "dank je wel, we staan allemaal aan jouw kant” - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een verpleegster komt thuis en vindt…
Deze lieve afbeeldingen beschrijven de diepe band tussen kinderen en hun viervoetige vrienden Coronavirus: dit ijverige kind volgt lessen thuis, gekleed alsof ze naar school gaat

Een verpleegster komt thuis en vindt alle buren die haar op de trap toejuichen: "dank je wel, we staan allemaal aan jouw kant”

23 April 2020 • Door Janine
1.617
Advertisement

In een periode dat de hele wereld worstelt met de noodsituatie rond het Coronavirus, wordt iedereen - elk op zijn eigen manier - geroepen om zijn bijdrage te leveren. Er zijn echter mensen die deze vreselijke strijd op een directere manier ervaren dan anderen. We hebben het niet alleen over degenen die helaas ziek zijn, maar ook over degenen die in de frontlinie staan om veel mensen in moeilijkheden te behandelen, te helpen en bij te staan.

Verpleegkundigen, artsen en gezondheidspersoneel vormen een echt "leger" van gewillige en bijzondere mensen, die hun werk omzetten in een echte missie. Om deze reden wilden Marina's buren, een Spaanse verpleegster die in het ziekenhuis in Malaga werkt, haar op een symbolische manier hun genegenheid tonen en leven geven aan een scène die ze nauwelijks zal vergeten.

Moe na weer een slopende dienst, keerde de vrouw terug naar huis. In het trappenhuis van het gebouw wachtten deze keer al haar buren op haar, die een lang en ontroerend applaus aan haar wijdden.

«Kom op Marina, we staan aan jouw kant! We houden van je». En nogmaals: "Je bent dapper en een vechter, dank je wel", schreven ze op de verschillende berichten die ze haar thuis bezorgden. Op de trap, uitgeput maar gelukkig, kon Marina niet anders dan geëmotioneerd raken en degenen bedanken die bij haar in de buurt wonen. Alle mensen die haar toejuichten, wilden op hun beurt “dankjewel” zeggen met een eenvoudig maar belangrijk gebaar van warmte en nabijheid.

Advertisement

De episode werd gefilmd in een video die al snel de wereld rond ging, wat velen een glimlach en een beetje hoop gaf. Meer dan ooit hebben we in feite genegenheid, menselijkheid en nabijheid nodig, fundamentele waarden om als betere mensen uit deze slechte periode te komen.

Hieronder is de link naar de video die de ontroerende gebeurtenis heeft vastgelegd:

https://www.facebook.com/120646285019738/videos/680995832657937/?v=680995832657937

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt