Elke dag naait deze 100-jarige oma honderden maskers om aan mensen in nood te geven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Elke dag naait deze 100-jarige oma honderden…
Deze kat bedankt de vrouw die haar heeft geadopteerd door elke ochtend haar pantoffels naar bed te brengen

Elke dag naait deze 100-jarige oma honderden maskers om aan mensen in nood te geven

Door Janine
1.974
Advertisement

Het is nooit te laat om iets nuttigs en vrijgevigs te doen voor de gemeenschap. We kunnen geen betere woorden vinden om het mooie verhaal van Amélie Barezzani te beschrijven, een oudere vrouw die op haar honderdste jaar besloten heeft om een handje te helpen tijdens de noodsituatie rond het Coronavirus.

Maskers zijn objecten waar iedereen waarschijnlijk nog lang mee zal moeten leven. Ze zijn niet altijd gemakkelijk te vinden, en daarom heeft deze voormalige coupeuse haar kracht en haar naai-vaardigheden gebundeld om deze nuttige voorwerpen te maken en aan degenen die in de frontlinie vechten tegen het virus te geven.

foto: Le Parisien

Amélie is Franse, maar komt oorspronkelijk uit Lombardije, de regio van Italië die het meest wordt getroffen door Covid-19. Misschien is het ook daarom dat ze zich heel goed bewust is van wat er gebeurt, en heeft besloten om met haar eigen handen maskers te gaan maken.

Leeftijd maakt niet uit: ze is 100 jaar volgens de burgerlijke stand, dat is waar, maar zielskracht en vrijgevigheid zijn dingen die geen grenzen kennen. Dus heeft ze met haar naaimachine en haar schaar al zo'n 200 maskers ingepakt om bij het Rode Kruis af te leveren. En ze is zeker niet van plan om ermee te stoppen: ze zal doorgaan met het maken van nog meer maskers om te doneren aan de lokale autoriteiten en aan iedereen die ze nodig heeft.

Aan haar zijde staat haar schoondochter Paulette, 74 jaar, die zei dat ze zich bijzonder gemotiveerd voelde door de energie van de honderdjarige oma. "Zelfs als ze 100 jaar oud is, is ze buitengewoon: zij is degene die me aanspoort. Ze moedigt me aan om elke ochtend te werken", zei ze, duidelijk verwijzend naar haar bijzondere schoonmoeder. Te midden van zoveel moeilijkheden en lijden, is er echt behoefte aan bereidwillige mensen zoals Amélie, die voorbeeldige werken uitvoeren, waarvan we allemaal kunnen leren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt