Zelfgemaakte beschermende maskers: het eenvoudige project om ze in slechts een paar stappen thuis te maken

Janine image
door Janine

25 April 2020

Zelfgemaakte beschermende maskers: het eenvoudige project om ze in slechts een paar stappen thuis te maken
Advertisement

Een van de gevolgen van de wereldwijde pandemie veroorzaakt door Covid-19 is die van de ethische verplichting, die in sommige landen van de wereld al wettelijk verplicht is, om in sociale contexten of op openbare plaatsen beschermende maskers te dragen, dit om onszelf te beschermen en anderen van een mogelijke besmetting. Dit betekent natuurlijk dat de voorraad maskers in apotheken en drogisterijen over de hele wereld snel zijn uitverkocht. Dus wat moet je dan?

via Lady Mau Vlog

Advertisement
Lady Mau Vlog

Lady Mau Vlog

Er zijn verschillende procedures om zelf thuis beschermende maskers met filters te maken. Wat je nodig hebt om ze thuis te maken, is heel gemakkelijk te krijgen, net zoals de video waar we ons door hebben laten inspireren suggereert:

Een vel papier
Een schaar en een stanleymes
Een pen of stift
Gekleurde plastic placemats
Metalen splitpennen
Gekleurde panty

De procedure voor het verkrijgen van een beschermend masker is eenvoudig te volgen: neem het vel papier, teken een afgeronde rechthoek en knip het uit. Neem vervolgens de plastic placemat, draai deze om aan de niet-gekleurde zijde en teken de vorm van de eerder afgeronde rechthoek van het vel papier.

Advertisement
Lady Mau Vlog

Lady Mau Vlog

Pak vervolgens een panty en maak dunne stroken, rek ze een beetje uit met je handen en rol ze dan op, alsof het elastiekjes zijn. Je hebt 4 elastieken nodig voor elk masker dat je maakt. Maak vervolgens met een stift twee punten aan de zijkanten van de sjabloon waar je vervolgens de gaten met het stanleymes moet maken.

Steek de splitpennen door de gaten en steek ze naar de andere kant en rol de elastiekjes rond de splitpennen. Dit is de laatste stap om zelf een masker te maken dat zich aan je gezicht hecht en tegelijkertijd ook uitwasbaar is. Makkelijk toch?

Advertisement