De gekleurde bloembladen van deze petunia lijken perfecte harten te vormen: een eenvoudige plant met prachtige bloemen

Janine image
door Janine

17 Mei 2020

De gekleurde bloembladen van deze petunia lijken perfecte harten te vormen: een eenvoudige plant met prachtige bloemen
Advertisement

Als bloemenliefhebber probeer je altijd planten met de mooiste en kleurrijkste bloeiwijze toe te voegen aan je "collectie". Een tuin of terras inrichten en in harmonie zien geeft veel voldoening. Zeker als je alle aanwezige planten persoonlijk hebt verzorgd. Welnu, als je een suggestie wilt voor de volgende plant om te kopen, kunnen we je de petunia aanbevelen: een buitenplant die gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden is, waardoor je zeker een geweldig figuur slaat.

via Almanac

Advertisement

De petunia omvat ten minste 40 verschillende soorten kruidachtige of vaste planten, bijna allemaal afkomstig uit Zuid-Amerika. Petunia's zijn perfect om in een pot of plantenbak te kweken en hun prachtige bloemen, in verschillende kleuren, geven een vleugje klasse aan de omgeving.

Advertisement

Kijk naar deze bijzondere kleuren van de petunia's op de foto's: een afwisseling van geel en fuchsia die hypnotiseert en ieders blik zou vangen

De fuchsia-kleurige gedeelten lijken trouwens bijna perfecte harten te vormen! Er zijn echter verschillende kleuren op de markt en te kweken - praktisch al het bestaande assortiment in de plantenwereld: roze, crème, fuchsia, paars, wit, lavendel, blauw en vele andere.

De bloei van deze plant is meestal zeer overvloedig en duurt van midden lente tot midden herfst. Afhankelijk van de gekozen variëteit kan de diameter van de bloemen variëren van 3 tot 12 cm. Het kweken van petunia vereist geen specifieke kennis van tuinieren, omdat het een plant is die praktisch overal groeit.

Het geeft de voorkeur aan bijzonder lumineuze plaatsen en heeft minimaal 5-6 uur direct zonlicht per dag nodig; het kan ook in schaduwrijke gebieden groeien, maar de bloei zal dan minder zijn, omdat al zijn energieën in de bladeren worden gekanaliseerd. Onthoud ook dat petunia ondanks zijn grote omvang een nogal fragiele plant is, die lijdt onder de wind en extreem zware regenval. Het is daarom noodzakelijk om ze te proberen beschut te houden tijdens stormen en dagen met overmatige wind.

Het lijdt ook onder droogte, daarom heeft het veel water nodig, vooral in de warmste periodes van het jaar; nachttemperaturen moeten onder controle worden gehouden om plotselinge vorst te voorkomen.

Dus kom in actie voor de volgende aankoop voor je tuin of terras: een prachtige petunia!

Advertisement