De gekleurde bloembladen van deze petunia lijken perfecte harten te vormen: een eenvoudige plant met prachtige bloemen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De gekleurde bloembladen van deze petunia…
Een 90-jarige man beweert 50 kinderen te hebben: 17 met zijn vrouwen, 15 met zijn schoonzus en één met zijn schoonmoeder Op 113-jarige leeftijd verslaat ze Covid-19 alleen met milde symptomen: het is de oudste vrouw in Spanje die herstelt van het virus

De gekleurde bloembladen van deze petunia lijken perfecte harten te vormen: een eenvoudige plant met prachtige bloemen

17 Mei 2020 • Door Janine
1.232
Advertisement

Als bloemenliefhebber probeer je altijd planten met de mooiste en kleurrijkste bloeiwijze toe te voegen aan je "collectie". Een tuin of terras inrichten en in harmonie zien geeft veel voldoening. Zeker als je alle aanwezige planten persoonlijk hebt verzorgd. Welnu, als je een suggestie wilt voor de volgende plant om te kopen, kunnen we je de petunia aanbevelen: een buitenplant die gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden is, waardoor je zeker een geweldig figuur slaat.

via: Almanac

De petunia omvat ten minste 40 verschillende soorten kruidachtige of vaste planten, bijna allemaal afkomstig uit Zuid-Amerika. Petunia's zijn perfect om in een pot of plantenbak te kweken en hun prachtige bloemen, in verschillende kleuren, geven een vleugje klasse aan de omgeving.

Kijk naar deze bijzondere kleuren van de petunia's op de foto's: een afwisseling van geel en fuchsia die hypnotiseert en ieders blik zou vangen

De fuchsia-kleurige gedeelten lijken trouwens bijna perfecte harten te vormen! Er zijn echter verschillende kleuren op de markt en te kweken - praktisch al het bestaande assortiment in de plantenwereld: roze, crème, fuchsia, paars, wit, lavendel, blauw en vele andere.

De bloei van deze plant is meestal zeer overvloedig en duurt van midden lente tot midden herfst. Afhankelijk van de gekozen variëteit kan de diameter van de bloemen variëren van 3 tot 12 cm. Het kweken van petunia vereist geen specifieke kennis van tuinieren, omdat het een plant is die praktisch overal groeit.

Advertisement

Het geeft de voorkeur aan bijzonder lumineuze plaatsen en heeft minimaal 5-6 uur direct zonlicht per dag nodig; het kan ook in schaduwrijke gebieden groeien, maar de bloei zal dan minder zijn, omdat al zijn energieën in de bladeren worden gekanaliseerd. Onthoud ook dat petunia ondanks zijn grote omvang een nogal fragiele plant is, die lijdt onder de wind en extreem zware regenval. Het is daarom noodzakelijk om ze te proberen beschut te houden tijdens stormen en dagen met overmatige wind.

Het lijdt ook onder droogte, daarom heeft het veel water nodig, vooral in de warmste periodes van het jaar; nachttemperaturen moeten onder controle worden gehouden om plotselinge vorst te voorkomen.

Dus kom in actie voor de volgende aankoop voor je tuin of terras: een prachtige petunia!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt