In Australië werd een Chinees gezin het slachtoffer van vandalisme: gebroken ramen en racistische teksten op de garagedeur

Janine image
door Janine

16 Mei 2020

In Australië werd een Chinees gezin het slachtoffer van vandalisme: gebroken ramen en racistische teksten op de garagedeur
Advertisement

In tijden van pandemie heeft de mens ongetwijfeld zijn dagelijkse gewoonten, zijn routine en zijn manier van waarnemen van het leven sterk veranderd. Maar helaas, als we enerzijds innovaties kunnen overwegen met betrekking tot onze manier van omgaan met onze tijd en de beslist positieve effecten die de afwezigheid van de mens in de natuur veroorzaakt, is het ook waar dat sommige mensen nooit zullen veranderen. Vooroordelen en onwetendheid zijn erg moeilijk uit te roeien, zelfs als er een pandemie is. De episode die in Australië plaatsvond bij een familie van Chinese afkomst is hiervan een tastbaar bewijs.

via ABC

Advertisement

Twee nachten op rij kon een Australische familie van Chinese afkomst niet slapen vanwege de vandalen die hun huis bleven aanvallen. Vandalisme met een racistische achtergrond, zwak gemotiveerd door het uitbreken van het Coronavirus in de wereld, heeft ertoe geleid dat een jong gezin uit Knoxfield, een wijk in Melbourne, nu leeft met de constante angst dat het opnieuw kan gebeuren. De vandalen vielen hun huis aan door stenen naar de ramen te gooien en racistische teksten op hun garagedeur te schrijven. Rood op wit luidt het vreselijke schrift: "Covid-19 - China Die".

Op zo'n tragisch moment, waar we allemaal onze krachten zouden moeten bundelen om er zo ongedeerd mogelijk uit te komen, doet het hart pijn om te ontdekken dat er nog steeds mensen zijn die zo dom zijn.

Advertisement