Midden in de quarantaine joeg de eigenaar een ouder echtpaar het huis uit dat de huur niet kon betalen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Midden in de quarantaine joeg de eigenaar…
Koffie met de mokkapot: 5 handige tips om een lekkere kop koffie te zetten Hij vermomt zich als bezorger en steelt 29 kits voor de diagnose van het coronavirus uit een kliniek: hij wordt gezocht door de politie

Midden in de quarantaine joeg de eigenaar een ouder echtpaar het huis uit dat de huur niet kon betalen

Door Janine
3.496
Advertisement

De buitengewoon moeilijke situatie die de hele wereld doormaakt vanwege het Coronavirus, brengt veel positieve verhalen met zich mee, maar ook veel pijn, alsook situaties waarin mensen echt het risico lopen niet verder te kunnen. De noodsituatie en de crisis laten het beste en het slechtste van veel mensen zien: sommigen offeren zichzelf op om mensen in nood te helpen; anderen handelen helaas egoïstisch.

In veel landen is thuisblijven een nuttige noodzaak geworden om zichzelf en anderen te beschermen, maar er zijn er die niet in de gelegenheid zijn om dit te doen, of die zelfs hun huis wordt ontnomen. Dit is wat er gebeurde met een ouder echtpaar in Colombia nadat de eigenaar van hun huis had besloten hen eruit te zetten, midden in de quarantaine.

Je leest het goed: Patricia Higuera en José Roberto Perez werden letterlijk op straat gezet door hun huiseigenaar, ze moesten zich behelpen door een tijdje in een openbaar park in de stad Bogota te verblijvenen, met hun persoonlijke bezittingen. Gelukkig voor hen had iemand het altruïsme en het hart op de juiste plaats door hen een handje te helpen.

Er zijn veel eigenaren over de hele wereld die hun huurders in moeilijkheden helpen, de maandelijkse huur annuleren of zelfs de basisbehoeften voor hen kopen. De eigenaar van het huis waar José en Patricia woonden, besloot echter, ondanks de quarantaine, dat ze het huis moesten verlaten.

Een gebaar die, als we het als onverschillig zouden definiëren, een understatement zou zijn, maar gelukkig is het niet onopgemerkt gebleven. Een aantal buren, die zagen wat er was gebeurd, waarschuwden onmiddellijk de autoriteiten. Claudia Lopez, burgemeester van de Colombiaanse hoofdstad, kwam persoonlijk tussenbeide om de weggejaagde huurders te helpen.

Patricia en Pedro zijn overgebracht naar een opvangcentrum en de eerste burger heeft gemeld dat ze van plan is de huiseigenaar te straffen voor het minderwaardige gebaar, op een moment dat het absoluut ondenkbaar is om mensen die het niet kunnen betalen, uit hun huis te zetten.

Advertisement

Net als veel andere mensen is dit bejaarde echtpaar de dupe door de economische crisis als gevolg van de pandemie. Gelukkig konden deze twee oudere mensen rekenen op de buren en instellingen die voor hen zorgden. Het enige dat overblijft, is te hopen dat egoïstische mensen zoals hun huiseigenaar de sancties zullen krijgen die ze verdienen: niemand kan op zo'n delicaat moment handelen door alleen te denken aan zijn persoonlijk gewin.

Tags: OuderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt