Hij lijdt aan kanker en kan niet meer op het land werken: de buren komen in actie en helpen hem met de oogst

Janine image
door Janine

02 Mei 2020

Hij lijdt aan kanker en kan niet meer op het land werken: de buren komen in actie en helpen hem met de oogst
Advertisement

Er zijn mensen die in het leven, meer dan anderen, moeten worstelen om wat dan ook te krijgen. Er zijn niet altijd redenen die het verklaren, maar het is gewoon zo: veel dingen die velen als vanzelfsprekend beschouwen, zijn voor anderen moeilijk te bereiken. Carl Bates, een Amerikaanse boer uit Illinois, weet er alles van, die strijdt tegen kanker in het eindstadium.

Niet kunnen werken vanwege zijn ziekte, betekent voor hem helaas dat hij niet in staat is om in zijn levensonderhoud te voorzien, wat leed toevoegt aan een toch al erg gecompliceerde situatie. De oogst is voor elke boer een fundamenteel moment waarop de vruchten van zijn inspanningen worden verkregen: Carl riskeerde het niet te kunnen, maar gelukkig snelden veel mensen met een groot hart hem te hulp.

via FOX59 News

Advertisement
FOX59 News/Facebook

FOX59 News/Facebook

Toen de man besefte dat het erg moeilijk zou zijn om de oogst te voltooien, vreesde hij het ergste. Zijn gewassen dreigden verloren te gaan en hij zou zijn medische rekeningen niet kunnen dekken. Op dat moment gebeurde er echter iets ongelooflijks en onverwachts.

Een heus leger van lokale boeren uit verschillende gebieden rond het land van Bates snelde hem te hulp. Het nieuws dat Carl in de problemen zat, deed bovendien al snel de ronde en er was weinig voor nodig zodat iedereen zich organiseerde om de steun te bieden die hij nodig had.

Advertisement
FOX59 News/Facebook

FOX59 News/Facebook

Toen Carl hen zag aankomen op zijn landgoed, geloofde hij zijn ogen niet: hij zou zich nooit een vergelijkbare actie in zijn voordeel hebben voorgesteld. Naast de hulp van de buren werd dan ook apparatuur en voedsel toegevoegd die een aantal bedrijven aan Bates en zijn familie schonken. In ongeveer 10 uur was de oogst voltooid op meer dan 180 hectare van zijn land: een klus die Carl, alleen en onder die gezondheidsomstandigheden, nooit had kunnen doen.

Kortom: een gebaar van altruïsme en vrijgevigheid dat mooi is om te kunnen vertellen; een van die verhalen die, temidden van zoveel negativiteit, de kracht hebben om ons een glimlach en een beetje vertrouwen in anderen te geven.

Scott Mitchell/youtube

Scott Mitchell/youtube

Advertisement