Zelfgemaakte focaccia: 25 minuten in de oven om deze heerlijke hapjes te bereiden

Janine image
door Janine

04 Mei 2020

Zelfgemaakte focaccia: 25 minuten in de oven om deze heerlijke hapjes te bereiden
Advertisement

Heerlijke hapjes die onvermijdelijk zijn bij aperitieven en buffetten, vaak gevuld met ingrediënten waardoor ze nog beter smaken, zijn focaccia's echt een van de meest populaire hartige snacks voor jong en oud. In tijden van quarantaine, waardoor we thuis moeten blijven en wachten tot de storm voorbij is, hebben we meer tijd om recepten uit te proberen. Dus waarom zouden we geen heerlijke focaccia’s maken in het comfort van onze keuken?

via Dissapore

Ohga/YouTube

Ohga/YouTube

Dit zijn de ingrediënten die je nodig hebt:

  • 400 g Manitoba bloem
  • 125 ml lauw water
  • 125 ml lauwe melk
  • 1 theelepel suiker
  • 10 g biergist
  • 40 ml olijfolie
  • een snufje zout

Bereiding: doe de suiker, melk en water in een grote kom en los de gist op; begin met kneden terwijl je de bloem toevoegt. Voeg tijdens het kneden ook driekwart van de olie en het zout toe, tot je een gladde en compacte pasta krijgt. Bedek het met een handdoek en laat het ongeveer een uur rijzen.

Advertisement
uccia3000/YouTube

uccia3000/YouTube

Rol het deeg vervolgens uit op een werkblad met een deegroller en gebruik een deegsnijder van ongeveer 10 cm om de focaccia’s vorm te geven en verdeel ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Laat ze een uurtje rijzen en vorm dan met je vingertoppen gaatjes in het oppervlak waar je vervolgens zout en olie kunt toevoegen. Zet de oven aan op 180°C en bak de focaccia ongeveer 25 minuten.

Als ze voldoende bruin zijn, haal ze dan uit de oven, wacht 10 minuten tot ze zijn afgekoeld, en smullen maar!

Advertisement