Kersen: lekker en rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen, het zijn uitstekende bondgenoten voor onze gezondheid - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kersen: lekker en rijk aan ontstekingsremmende…
12 ontroerende foto's van vaders die hun emoties niet kunnen bedwingen als ze hun dochter zien trouwen De jonge caissière biedt aan om de boodschappen te betalen aan een vrouw in moeilijkheden

Kersen: lekker en rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen, het zijn uitstekende bondgenoten voor onze gezondheid

Door Janine
1.268
Advertisement

Onder de sappigste en lekkerste vruchten die er in de natuur bestaan, zijn de meest gewaardeerde en geconsumeerde aan het eind van de lente en het begin van de zomer ongetwijfeld kersen. Klein, rond, vaak helderrood van kleur en met een suikerachtige en bedwelmende smaak, zijn deze vruchten over het algemeen geliefd bij jong en oud. Kersen hebben, behalve dat ze heerlijk zijn, als ze in gematigde hoeveelheden worden gegeten, ook zeer gezonde voordelen voor ons lichaam. Hier zijn er een paar.

foto: Wikimedia
  • Ze verbeteren de slaapkwaliteit: de concentratie ontstekingsremmers en melatonine bevordert en reguleert de slaapcycli.
  • Ze beschermen de cardiovasculaire functies: kalium en polyfenolen in kersen helpen de bloeddruk te reguleren en het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.
  • Ze zijn rijk aan voedingsstoffen: wist je dat 150 gram kersen 25 gram koolhydraten, 3 vezels en 2 eiwitten bevatten en dat ze ook aanzienlijke hoeveelheden vitamine C, kalium, koper en mangaan bevatten?
  • Het zijn antioxidanten: de aanwezigheid van polyfenolen helpt cellulaire schade te verminderen, oxidatieve stress te bestrijden en ontstekingen te verlichten.
  • Ze beschermen de gezondheid van de spieren: de ontstekingsremmende en antioxiderende verbindingen in kersen helpen en voorkomen ook ontstekingen van de spieren, vooral voor degenen die regelmatig aan lichaamsbeweging doen.
  • Ze voorkomen gewrichtspijn: kersen verlichten ook gewrichtsontsteking zoals artritis en jicht door oxidatieve stress te beperken en ontstekingsremmende eiwitten te verlichten.

Kortom, als ze in een bepaalde mate worden geconsumeerd, kunnen kersen echt verrassende bondgenoten zijn voor onze gezondheid!

Tags: KokenEtenGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt