Kersen: lekker en rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen, het zijn uitstekende bondgenoten voor onze gezondheid

Janine image
door Janine

04 Mei 2020

Kersen: lekker en rijk aan ontstekingsremmende eigenschappen, het zijn uitstekende bondgenoten voor onze gezondheid
Advertisement

Onder de sappigste en lekkerste vruchten die er in de natuur bestaan, zijn de meest gewaardeerde en geconsumeerde aan het eind van de lente en het begin van de zomer ongetwijfeld kersen. Klein, rond, vaak helderrood van kleur en met een suikerachtige en bedwelmende smaak, zijn deze vruchten over het algemeen geliefd bij jong en oud. Kersen hebben, behalve dat ze heerlijk zijn, als ze in gematigde hoeveelheden worden gegeten, ook zeer gezonde voordelen voor ons lichaam. Hier zijn er een paar.

via Health Line

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

  • Ze verbeteren de slaapkwaliteit: de concentratie ontstekingsremmers en melatonine bevordert en reguleert de slaapcycli.
  • Ze beschermen de cardiovasculaire functies: kalium en polyfenolen in kersen helpen de bloeddruk te reguleren en het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.
  • Ze zijn rijk aan voedingsstoffen: wist je dat 150 gram kersen 25 gram koolhydraten, 3 vezels en 2 eiwitten bevatten en dat ze ook aanzienlijke hoeveelheden vitamine C, kalium, koper en mangaan bevatten?
  • Het zijn antioxidanten: de aanwezigheid van polyfenolen helpt cellulaire schade te verminderen, oxidatieve stress te bestrijden en ontstekingen te verlichten.
Advertisement
Maurizio/Flickr

Maurizio/Flickr

  • Ze beschermen de gezondheid van de spieren: de ontstekingsremmende en antioxiderende verbindingen in kersen helpen en voorkomen ook ontstekingen van de spieren, vooral voor degenen die regelmatig aan lichaamsbeweging doen.
  • Ze voorkomen gewrichtspijn: kersen verlichten ook gewrichtsontsteking zoals artritis en jicht door oxidatieve stress te beperken en ontstekingsremmende eiwitten te verlichten.

Kortom, als ze in een bepaalde mate worden geconsumeerd, kunnen kersen echt verrassende bondgenoten zijn voor onze gezondheid!

Advertisement