Met behulp van de lokale politie besluit een bloemiste onverkochte tulpen te schenken aan patiënten in verpleeghuizen

Janine image
door Janine

06 Mei 2020

Met behulp van de lokale politie besluit een bloemiste onverkochte tulpen te schenken aan patiënten in verpleeghuizen
Advertisement

In deze zeer moeilijke periode voor detailhandelsactiviteiten als gevolg van de algemene lockdown veroorzaakt door Covid-19, stonden veel handelaren in zeer korte tijd op een tweesprong: enerzijds werden de activiteiten voor onbepaalde tijd gesloten, anderzijds moest een alternatieve manier worden bedacht om de detailhandelsverkopen voort te zetten. Bloemisten over de hele wereld bevonden zich bijvoorbeeld plotseling in deze dramatische situatie, maar er is een Ierse bloemiste die zich niet gewonnen gaf.

via The Irish Post

Advertisement
Instagram

Instagram

Jiska Healy bezit en runt een bloemkwekerij in Ierland, en haar belangrijkste oogst is elk jaar haar kleurrijke en geurige tulpen. Onder normale omstandigheden verkoopt ze ze aan boerenmarkten, maakt ze gepersonaliseerde boeketten en gebruikt ze om bruiloften te versieren, maar vanwege het coronavirus zijn dit geen normale omstandigheden.

Jiska kweekt elk jaar duizenden tulpen en om te voorkomen dat ze in deze delicate periode werden weggegooid, had ze een even geniaal als genereus idee; ze nam contact op met enkele verpleeg- en bejaardentehuizen in haar omgeving om te vragen of ze wat van haar tulpen wilden om het lijden van de patiënten te verzachten en om wat plezier en kleur in hun kamer te brengen. De ziekenhuizen hebben uiteraard ja gezegd.

Advertisement
Instagram

Instagram

Het probleem is echter dat Jiska haar prachtige bloemen niet rechtstreeks aan verpleeghuizen kon leveren vanwege de beperkende maatregelen die binnen de ziekenhuisvoorzieningen golden; dus besloot Jiska om contact op te nemen met de lokale politie om er zeker van te zijn dat ze de tulpen veilig bij de patiënten konden afleveren...

Een van de gelukkige verpleeghuizen was Ocean View, die in een post op zijn Facebook-profiel Jiska's mooie gedachte bedankte: "Een grote dank van het hele team hier bij Ocean View aan Yesca's Flowers, die ons huis vriendelijk voorzag van heerlijke bossen tulpen. Geleverd door onze lokale bewakers, gaat de glimlach, de opwinding, de prachtige kleuren, de geur en de sfeer die dit in ons huis creëerde, verder dan alleen woorden. Yesca's Flowers, je hebt onze dagen verlicht.”

Facebook

Facebook

Een prachtig idee, vol vrijgevigheid en met een mooie boodschap van hoop voor de meest kwetsbare patiënten op dit zo moeilijke moment voor iedereen: soms kan een bloem, met zijn geur en zijn kleuren, de donkerste dag echt verlichten!

Advertisement