De politie deed een inval in een pub tijdens de lockdown: klanten verstopten zich in de provisiekasten

Janine image
door Janine

06 Mei 2020

De politie deed een inval in een pub tijdens de lockdown: klanten verstopten zich in de provisiekasten
Advertisement

Sinds het begin van de pandemie van het Coronavirus zijn er wereldwijd veel verhalen die dagelijks de nieuwsberichten halen. Naast de vele daden van vriendelijkheid, opoffering en vrijgevigheid, waren er ook veel situaties waarin mensen de voorkeur gaven om te handelen met egoïsme, zonder de regels op te volgen die waren opgelegd om het virus te beperken.

De commerciële activiteiten die op economisch niveau de dupe zijn van de ernstige situatie waarin we ons bevinden, zijn ontelbaar. Met name bars, restaurants en pubs zullen om voor de hand liggende veiligheidsredenen tot de laatste bedrijven horen die bijna overal hun deuren heropenen. Er zijn er die er lak aan hebben en de afgelopen maanden open bleven, tegen de wet in: zoals de Engelse pub waar we het over hebben, officieel gesloten maar in werkelijkheid voor klanten geopend.

via BBC

Advertisement
Google Maps - BBC News

Google Maps - BBC News

We zijn in Sheffield, in South Yorkshire: hier, ondanks een verbod op opening en samenkomsten, bleef het Pitsmoor Hotel functioneren alsof er niets aan de hand was en bood het zijn klanten de gelegenheid om iets te drinken in de vertrouwde pub. Een anonieme bron vertelde wetshandhavers wat er aan de hand was, en dus rukte de politie uit en ontdekte dat dit inderdaad het geval was.

In het gebouw werden nog altijd drankjes geserveerd en de klanten probeerden zich, eenmaal ontdekt, zelfs te verstoppen in de provisiekasten van het restaurant. Een situatie die grenst aan het absurde, waardoor de agenten die tussenbeide kwamen om een einde te maken aan de bijeenkomst, sprakeloos waren. De eigenaar van de pub riskeert nu, naast de gebruikelijke boetes, de intrekking van de vergunning om alcohol te verkopen. Een overtreding die op lange termijn gevolgen kan hebben voor zijn bedrijf.

Advertisement
Tim Dobson/Wikimedia - foto di archivio

Tim Dobson/Wikimedia - foto di archivio

De pubs in het Verenigd Koninkrijk zijn echte “instellingen”, ontmoetingsplekken waar veel mensen elkaar elke avond ontmoeten. De huidige situatie staat dit soort vermaak echter niet toe voor het collectieve welzijn van een natie die, zoals vele anderen, een zware klap heeft gekregen als gevolg van de Covid-19-pandemie. Geduld en respect voor de regels zijn blijkbaar deugden die sommige mensen niet hebben. We hopen dat alles snel weer normaal zal zijn en dat er steeds minder van dit soort episodes zullen voorkomen, die voor iedereen ernstige gevolgen kunnen hebben.

Advertisement