Een verpleegster steelt de creditcard van een stervende Covid-patiënt: ze riskeert ontslagen te worden

Janine image
door Janine

13 Mei 2020

Een verpleegster steelt de creditcard van een stervende Covid-patiënt: ze riskeert ontslagen te worden
Advertisement

Sinds het begin van de Coronavirus-noodsituatie zijn er mensen geweest die zich, meer dan anderen, hebben onderscheiden door toewijding en zelfopoffering. We hebben het natuurlijk over het gezondheidspersoneel, en in het bijzonder over de verpleegkundigen die zich, samen met de artsen, gedragen als echte helden om degenen die in het ziekenhuis zijn opgenomen te helpen en te vechten tegen de onzichtbare vijand waarmee we allemaal worden geconfronteerd.

Helaas zijn er onder verpleegkundigen echter ook degenen die, zoals ze zich nooit zouden mogen gedragen, besluiten om te profiteren ten koste van degenen die lijden. Natuurlijk: wat we je nu gaan vertellen, is een op zichzelf staand geval, en we mogen absoluut niet vergeten wat voor geweldig werk deze mensen doen. Het is echter triest om te weten dat er mensen zijn die niet aarzelen om zulke minderwaardige gebaren uit te voeren.

via CNN

Advertisement
Facebook

Facebook

Danielle Conti is een 43-jarige verpleegster die werkt in het ziekenhuis Staten Island University North in New York. In een tijd waarin in de Verenigde Staten het aantal geïnfecteerden en slachtoffers van Covid-19 ongelooflijk zorgwekkend is, spreekt het vanzelf dat de situatie in ziekenhuizen kritiek is en de goede wil van iedereen vereist.

Voor Danielle was dat echter niet het geval. Toen Anthony Catapano, een 70-jarige patiënt die ernstig aan het virus leed, op zijn afdeling arriveerde, bedacht de vrouw om te profiteren en zijn creditcard te stelen. Je leest het goed: het zijn dingen die we nooit zouden willen lezen, en toch is dat wat er is gebeurd.

Het "plan" van de verpleegster was eenvoudig: de oudere man, die in kritieke toestand in het ziekenhuis lag, had de afwezigheid van zijn creditcard nooit zullen opmerken. Danielle heeft het namelijk gestolen en drie dagen gebruikt voordat de patiënt stierf. Ze tankte benzine en deed verschillende boodschappen voor een totaalbedrag van ongeveer $60. Geen hoog bedrag, maar het is het gebaar van deze verpleegster dat zo beschamend is.

Advertisement
Pikrepo - foto d'archivio

Pikrepo - foto d'archivio

Het is ontoelaatbaar dat iemand die voor diegenen moet zorgen die worstelen tussen leven en dood, voor louter persoonlijk gewin van haar beroep profiteert. Een onvoorstelbare handeling zowel vanuit persoonlijk als professioneel oogpunt. De kosten die de verpleegster had gemaakt, kwamen in korte tijd naar buiten en het verhaal werd ook bekend gemaakt door de familieleden van Catapano, die al hun verontwaardiging hebben geuit over wat er is gebeurd.

De politie onderzoekt de episode in nauw contact met het ziekenhuis van New York. De verpleegkundige is inmiddels tijdelijk geschorst en met ontslag bedreigd.

Advertisement