Hij is pas 10 jaar oud, maar werkt onvermoeibaar om zijn familie te onderhouden in de hoop een beter huis te bouwen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij is pas 10 jaar oud, maar werkt onvermoeibaar…
Een weduwnaar verliest zijn baan als gevolg van de pandemie en moet op straat slapen met zijn 10-jarige zoon Elke dag helpt deze hond zijn menselijke vriend op het land om te oogsten, als echt teamwork

Hij is pas 10 jaar oud, maar werkt onvermoeibaar om zijn familie te onderhouden in de hoop een beter huis te bouwen

Door Janine
1.754
Advertisement

Kauã is een 10-jarige jongen als alle anderen, die net als elk ander kind van zijn leeftijd graag wil spelen, leren en dromen. In tegenstelling tot vele anderen wordt Kauã echter gedwongen om te werken om genoeg te verdienen om zijn arme familie te onderhouden. Een kind dat de ervaring van een gelukkige jeugd is ontzegd en dat niet hoeft “op te groeien" om de betekenis van verantwoordelijkheid te begrijpen. Zijn oma kan vanwege gezondheidsproblemen niet werken, dus doet hij overdag wat hij kan, totdat hij zo moe wordt dat hij moet stoppen.

Hij woont in een buitenwijk en landelijk gebied van Trindade, in Rio de Janeiro, samen met zijn grootmoeder Elisabete en zijn 13-jarige zusje Lidia, in een vervallen hut die hij gewoonlijk “thuis” noemt. De jonge Kauã vond een manier om wat geld te verdienen door materialen van de straat te halen en ze te verkopen als gerecyclede materialen. Hij begreep dat dit zijn enige manier was om te overleven en te hopen op een betere toekomst; zijn doel is om een "normaal" huis en leven te hebben en hij doet echt zijn best om deze droom waar te maken.

De hut waarin Kauã woont, is gebouwd door zijn grootmoeder Elisabete, die vroeger als dienstmeisje werkte. Na het breken van haar sleutelbeen tijdens een normale werkdag en het niet kunnen betalen van de operatie, heeft Elisabete sindsdien veel pijn en kan ze geen inspanningen of zwaar werk leveren.

Advertisement

Het verlangen om een comfortabel huis te bouwen, waarin ze vredig en zonder gevaar kunnen wonen, is de droom van dit gezin. Ondanks alle moeilijkheden en problemen die zich voordoen, blijft Kauã geloven in deze droom en geeft, tussen een traan en een offer, nooit op: elke dag maakt hij zijn handen vuil totdat hij te moe wordt om door te gaan - alles om zijn familie te helpen.

Gelukkig is het verhaal van de kleine Kauã en zijn familie veel veranderd dankzij het filmen van een lokaal televisienetwerk en zijn veel mensen getroffen door de tragische economische situatie van deze familie. Velen schonken geld om Kauã, zijn oma en zus te helpen; tot dusver is ongeveer $17.000 opgehaald. Voor Kauã is het een belangrijke mijlpaal: nu weet hij dat hij niet langer alleen is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt