De techniek van het bad en het wasmiddel om zelfs de meest aangekoekte roosters grondig te reinigen - BekijkDezeVideo.nl
x
De techniek van het bad en het wasmiddel…
“Ga ergens anders wonen”: de racistische boodschap van buren aan een familie van gemengde afkomst Gevulde aubergines: de ingrediënten en de stappen om dit smakelijke en koolhydraatarme gerecht thuis te bereiden

De techniek van het bad en het wasmiddel om zelfs de meest aangekoekte roosters grondig te reinigen

16 Mei 2020 • Door Janine
1.435
Advertisement

Als we de oven willen gebruiken, of, in periodes van mooi weer, wanneer we buiten willen eten, gebruiken we roosters en de grill en soms maken we ze niet goed schoon waardoor ze aangekoekt blijven. Na een tijdje zal het steeds moeilijker zijn om ze goed schoon te maken, maar met deze eenvoudige en effectieve methode willen we je leren deze lastige oppervlakken met minimale inspanning te reinigen.

via: Creativo
foto: YouTube

Dit heb je nodig: 1 volle lepel waspoeder (ook vloeibare is goed), 1 tandenborstel, 1 keukenspons, 1 oude handdoek, 1 lepel zuiveringszout. Ga als volgt te werk: leg de handdoek op de bodem van de badkuip zodat deze zichzelf beschermt tegen krassen en vul het bad met voldoende water om het rooster onder te dompelen.

foto: YouTube

Giet tenslotte het vloeibare wasmiddel erin; als je poeder gebruikt, doe het dan eerst in een apart potje en bij zeer oud en hardnekkig vuil is het raadzaam om het zuiveringszout samen met het wasmiddel te gebruiken. Laat het wasmiddel daarna minimaal 6 uur in het water op het rooster intrekken. Neem vervolgens het rooster uit het bad en wrijf met de spons of, voor hoeken en hardnekkig vuil, met een oude tandenborstel.

Advertisement
foto: YouTube

Als je eenmaal goed met een spons en de tandenborstel hebt gepoetst, heb je een rooster voor je oven of barbecue in handen die weer glanst als nooit tevoren. Deze zeer eenvoudige doe-het-zelf-techniek die we zojuist hebben geïllustreerd, toont niet alleen aan dat hard werken soms gericht is op een klein gedeelte van de algemene schoonmaak, maar dat we met eenvoudige ingrediënten, die we allemaal in huis hebben, onze roosters weer als nieuw krijgen!

foto: YouTube

Deze techniek is ook uitstekend geschikt voor het grondig reinigen van zeer vuile of aangekoekte keukenoppervlakken; het geheim is om niet te hard te poetsen om de meest hardnekkige roosters schoon te maken en niet om het aanrecht te gebruiken om ze grondig te poetsen, wat veel meer moeite kost dan nodig is. De techniek van het bad en het wasmiddel is vanuit dit oogpunt uitstekend, probeer het zelf!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt