De toezichthouder van een supermarkt wordt aangevallen door twee klanten die weigerden een masker te dragen

Janine image
door Janine

21 Mei 2020

De toezichthouder van een supermarkt wordt aangevallen door twee klanten die weigerden een masker te dragen
Advertisement

De moeilijke periode die de wereld doormaakt als gevolg van de pandemie van het Coronavirus, laat verschillende soorten negatieve gevolgen achter. Onder meer de psychologische gevolgen voor een situatie die zeker niet gemakkelijk is om mee om te gaan, en waarin het leven van velen plotseling totaal veranderde, mogen niet over het hoofd worden gezien.

Het is niet eenvoudig om te voldoen aan alle regels die door overheden zijn opgelegd om zichzelf en anderen te beschermen. Dit betekent dat iedereen, op zijn eigen manier, inspanningen en offers moet brengen, zonder het op anderen af ​​te reageren. Er zijn echter veel mensen die deze dingen niet volledig begrijpen en ondanks de moeilijke periode met geweld en zelfzucht handelen. Het nare verhaal dat zich voordeed in een winkel in Californië is hiervan een voorbeeld: een onschuldige werknemer was het slachtoffer van deze houding.

via ABC7

Advertisement
Mike Mozart/Flickr

Mike Mozart/Flickr

Winkelmedewerkers, werknemers en beveiligingspersoneel van supermarkten die open bleven tijdens de pandemie behoren zeker tot die "onzichtbare helden" waarover vaak werd gesproken sinds het uitbreken van de noodsituatie. Voor hen is het risico om besmet te raken groter dan degenen die in andere contexten werken en wanneer we dit soort verhalen lezen, beseffen we helaas dat ze ook veiligheidsrisico's lopen.

Een toezichthouder van een Target-winkel in Van Nuys, in Californië, zag twee mannen rondlopen zonder masker in de supermarkt. Nadat hij de twee heeft uitgenodigd om het te dragen en een minachtende weigering als antwoord heeft ontvangen, kon de bewaker niets anders doen dan de twee te vertellen de winkel te verlaten. Op dat moment vielen de twee individuen hem letterlijk aan, sloegen hem en lieten hem gewond op de grond achter. Collega's van de werknemer kwamen tussenbeide om de twee aanvallers te stoppen, en dit mondde uit in een echt gevecht.

Advertisement
Los Angeles Police Department/Youtube

Los Angeles Police Department/Youtube

De trieste gebeurtenis is gefilmd door bewakingscamera's en gezien de gewelddadige omstandigheden hebben we bewust de beelden van de aanval weggelaten, die je wel kunt vinden in de link naar de video onderaan het artikel. Volgens politierapporten zou de man die als eerste de toezichthouder aanviel plotseling hebben gehandeld, ondanks het feit dat de man hen beleefd begeleidde naar de uitgang.

De twee gewelddadige cliënten werden snel geïdentificeerd en door de politie gearresteerd: ze zijn 31 jaar en 29 jaar oud. De aangevallen medewerker, die naar het ziekenhuis werd vervoerd, meldde een gebroken linkerarm. De winkelketen kwam ook tussenbeide en bevestigde opnieuw dat de veiligheid van werknemers en klanten de hoogste prioriteit heeft.

Ja, want het is uiteindelijk juist veiligheid waarmee we te maken hebben, en dat we volwassen genoeg zijn om te begrijpen dat niemand het zich op zo'n moment kan veroorloven om op deze manier te handelen, om geweld te gebruiken. Voorzorgsmaatregelen en beschermingen zijn noodzakelijk, net als ieders inzet om zichzelf te tonen als redelijke en intelligente mensen.

Hier is de link die laat zien wat er is gebeurd:

https://www.youtube.com/watch?v=zHg1vq0yhEQ&feature=emb_logo

Advertisement