Deze man had het briljante idee om tomaten in de tuin te planten door een plastic emmer te gebruiken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze man had het briljante idee om tomaten…
Een restaurant rekent na de heropening een Bananencake: het dieetrecept om thuis te maken zonder bloem, suiker en melk

Deze man had het briljante idee om tomaten in de tuin te planten door een plastic emmer te gebruiken

Door Janine
6.852
Advertisement

Als je weinig ruimte in je tuin hebt en tomaten op een eenvoudige en vooral originele manier wilt planten, vertrouw dan op het advies van James Bryan, die op de blog Home Talk de eenvoudige procedure heeft gepost die we allemaal in onze buitenruimte kunnen toepassen om weelderige tomatenplanten te laten groeien tijdens de warmste seizoenen van het jaar. Het lijkt misschien raar, maar je hoeft alleen maar een oude plastic vuilnisbak in huis te hebben!

via: Home Talk
foto: James Bryan

Allereerst plaatste James de plastic bak met een inhoud van ongeveer 40-50 liter in het midden en maakte kleine gaatjes op het oppervlak; de eerste rij aan de onderkant van de emmer, de tweede op ongeveer 25 centimeter van de bodem zelf. Daarna begroef James de plastic bak letterlijk in de grond tot aan de tweede rij gaten, dus ongeveer 25 centimeter vanaf de onderkant van de emmer.

foto: James Bryan

Rondom de emmer composteerde hij de grond goed om ervoor te zorgen dat 4 tomatenplanten de maanden daarna goed zouden groeien; hij hoefde alleen nog maar de planten regelmatig op een geheel originele manier water te geven. James vulde namelijk de plastic bak om de twee dagen en probeerde de bladeren niet nat te maken om ze niet te beschadigen.

Houd er rekening mee dat tomatenplanten veel hydratatie, hoge temperaturen en weinig regen nodig hebben, dus let op de hoeveelheid water die je ze geeft!

Advertisement
foto: James Bryan

In minder dan anderhalve maand en volgens deze methode zijn de vier tomatenplanten van James Bryan meer dan twee meter gegroeid en zitten ze al vol met groene tomaten en overvloedige bloemen! Als je echter een veel kleinere ruimte buitenshuis hebt, kun je altijd een kleinere plastic emmer gebruiken en twee tomaten in plaats van vier planten, en ervoor zorgend dat je ze minstens twee keer per week water geeft.

Makkelijk toch?

Tags: EtenNuttigTuinieren
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt