Hoe kaneel thuis te kweken en deze geurige kruiden altijd bij de hand te hebben - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hoe kaneel thuis te kweken en deze geurige…
Een groep vrouwen creëerde een herberg voor zwerfhonden en bood hen voedsel en onderdak Ook de wetenschap suggereert dat het zijn van een

Hoe kaneel thuis te kweken en deze geurige kruiden altijd bij de hand te hebben

Door Janine
2.120
Advertisement

Kaneel is een aromatisch kruid met krachtige therapeutische eigenschappen, en heeft een sterke en onmiskenbare smaak. Het wordt vaak in de keuken gebruikt bij het bereiden van desserts, maar het is nauwelijks de gewoonte om het thuis te kweken, zoals basilicum of tijm. In werkelijkheid kan de kaneelboom zowel binnen als buiten het huis overleven en heeft hij niet al te veel zorg nodig. Hoewel de plant behoorlijk grote afmetingen kan bereiken, moet de groei ervan op anderhalve meter hoog worden gehouden - ideaal voor huiselijke ruimtes. Maar hoe kunnen we het in huis laten groeien?

We kunnen kaneel kweken door zaden te planten of door te stekken. De eerste optie is zeker de meest eenvoudig te realiseren; het belangrijkste is om te proberen zaden van gezonde bomen te krijgen. Plant de zaden gewoon in een pot met geschikte grond, laat ze in een schaduwrijke plek staan en geef ze regelmatig water.

De kaneelboom kan veilig worden gekweekt in de tuin of in potten op het terras of balkon, het belangrijkste is dat het gebied waarin het zich bevindt wordt gekenmerkt door vrij milde temperaturen. Kaneel geeft namelijk de voorkeur aan een tropisch klimaat en om het op zijn best te ontwikkelen, moet het worden gekweekt in gebieden waar de temperatuur ongeveer 20-30° C is. In het eerste geval is het misschien raadzaam om de plant binnen te houden en hem pas later buiten te zetten, en altijd aandacht te schenken aan langdurige vorst tijdens de koudste maanden.

foto: Wikipedia

De boom moet om de 2 jaar worden gesnoeid om te voorkomen dat hij te lang wordt en de eerste kaneeloogst kan plaatsvinden na de eerste 2-3 jaar. Het kruid is gemaakt van de schors van de jongste takken, die moeten worden verwijderd en vervolgens gedroogd - tijdens dit proces krijgt de schors het typische uiterlijk van het “opgerolde stokje" van de kaneel.

Waar wacht je nog op? Als je een liefhebber bent van deze geurige specerij, mag je de kans niet missen om het thuis te kweken!

Tags: EtenNuttigTuinieren
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt