Een restaurant rekent na de heropening een "Coronavirus-supplement": klanten protesteren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een restaurant rekent na de heropening…
Tijdens de pandemie breit een lerares 23 schattige poppen die haar leerlingen vertegenwoordigen Deze man had het briljante idee om tomaten in de tuin te planten door een plastic emmer te gebruiken

Een restaurant rekent na de heropening een "Coronavirus-supplement": klanten protesteren

Door Janine
3.029
Advertisement

De economische gevolgen van de Coronavirus-pandemie zijn over de hele wereld bekend. Veel mensen konden niet werken, of erger nog, zijn ontslagen. Evenzo lopen veel commerciële activiteiten, die gesloten zijn vanwege de regels van sociale afstand en het beperken van de besmettingen, het risico niet te kunnen heropenen, zelfs wanneer de situatie weer normaal is geworden, en dit is echt een groot probleem voor veel gezinnen.

De crisis die we hebben meegemaakt en die we nog steeds ervaren, mag echter geen gelegenheid zijn om van te profiteren en de logica van egoïsme en persoonlijk gewin te laten prevaleren. Een concept dat niet erg duidelijk is in het Amerikaanse restaurant waar we het over hebben, dat na de heropening een belasting heeft ingevoerd die tot veel discussie heeft geleid.

We zijn in Chicago, en om precies te zijn bij Harold's Chicken, een restaurant dat, zoals vele anderen, geen eenvoudige periode heeft doorgemaakt vanwege de pandemie die de wereld en haar economie heeft geschokt. Voor de managers van het restaurant was het niet gemakkelijk om te heropenen, aangezien ze er alles aan hebben gedaan, door de uren van de werknemers te verminderen en grondstoffen die tegen hogere prijzen moesten worden ingekocht.

Allemaal echte en problematische zaken natuurlijk, maar die het supplement die de klanten van het restaurant gezien hebben na de heropening niet volledig rechtvaardigen. Hieronder, boven het totaal, staat er "Covid-19, 26%", wat een aanzienlijke toevoeging is op de "gerechtvaardigde" prijs.

Klanten merkten deze extra belasting direct op en natuurlijk waren de reacties niet positief. Veel mensen protesteerden zelfs tegen de managers van het restaurant in Chicago, vroegen om uitleg en maakten het verhaal bekend aan de media. De eigenaren van het restaurant legden de verhoging op de kassabon uit als een helaas noodzakelijke toevoeging gezien de stijging van de voedselprijzen door leveranciers. Desondanks lijkt het nogal oneerlijk om mensen een toeslag te laten betalen voor een situatie die zeker niet eenvoudig is en die absoluut niet mag leiden tot verdere opofferingen en kosten voor al die mensen die al in moeilijkheden verkeren.

Het restaurant staat centraal in tal van controverses en zal waarschijnlijk een zware terugslag krijgen om deze keuze. De wens blijft dat gezond verstand prevaleert en dat niemand profiteert van een situatie die voor iedereen ingewikkeld is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt