Een 15-jarig meisje heeft 1000 km gefietst om haar zieke vader op te halen, die vanwege de lockdown zonder werk zat

Janine image
door Janine

24 Mei 2020

Een 15-jarig meisje heeft 1000 km gefietst om haar zieke vader op te halen, die vanwege de lockdown zonder werk zat
Advertisement

In India heeft de sluiting van alle activiteiten als gevolg van Covid-19 geleid tot echte migratiegolven van werknemers die naar hun land van herkomst zijn teruggekeerd, omdat ze niet meer konden blijven werken. In de meeste gevallen zijn dit arme mensen die bij de dag leven, en dus geen vervoer per bus of vliegtuig kunnen betalen. Daarom leggen ze duizenden kilometers te voet af.

Wat we vandaag vertellen, is een verhaal vol positiviteit: een 15-jarig meisje reed 1000 km op de fiets om haar vader op te halen en mee naar huis te nemen, die door de lockdown zonder werk zat.

via hindi.news18.com

Advertisement
Een 15-jarig meisje heeft 1000 km gefietst om haar zieke vader op te halen, die vanwege de lockdown zonder werk zat - 1

Het verhaal gaat over een 15-jarig meisje genaamd Jyoti, die in 7 dagen 1000 km met de fiets aflegde om haar vader op te halen die werkte door elektrische riksja’s te verhuren. De man had kort voor de lockdown een ongeval gehad en kon de lange reis niet te voet afleggen. Aan de andere kant kon hij niet in de stad blijven waar hij werkte omdat hij zelfs geen geld meer om te eten had.

Dus sprong zijn dochter, gebruikmakend van het weinige verkeer, in het zadel om haar vader naar huis te brengen, en legde 100 tot 150 kilometer per dag af, met in totaal duizend kilometer in een week. Het meisje ondervond veel moeilijkheden tijdens de reis, maar verloor haar doelstelling nooit uit het oog. Als ze moe was, rustte ze even uit naast de fiets.

Bij hun terugkeer boden de mensen die hen zagen fietsen hen voedsel en vers water aan als versnapering. De twee hebben eindelijk het dorp van herkomst bereikt waar ze ondanks geldgebrek in ieder geval kunnen rekenen op de eenheid van de familie.

Advertisement